Γιάννενα: Η νεαρή Γιαννιώτισσα, μαθήτρια των Δωδωναίων εκπαιδευτηρίων, που κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του Harvard

Όνειρο πολλών παιδιών σε όλο τον κόσμο είναι να σπουδάσουν στο περίφημο πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ.

Ελάχιστα όμως είναι εκείνα που καταφέρνουν να το κάνουν πράξη αυτό.

Πάντως, την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά ανάμεσα στους νέους φοιτητές του φημισμένου ιδρύματος θα περιλαμβάνεται και μία νεαρή Γιαννιώτισσα, η Χριστίνα Παπαιωάννου, μαθήτρια των ΔΩΔΩΝΑΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ,η οποία κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του Harvard τόσο με τις μαθητικές όσο και με τις αθλητικές της επιδόσεις!

Αυστηρά κριτήρια

Αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, η Χριστίνα έλαβε την περασμένη άνοιξη πρόσκληση από το κωπηλατικό προπονητικό τιμ του Harvard να επισκεφθεί για πέντε ημέρες τη Βοστώνη προκειμένου να γνωρίσει από κοντά το Πανεπιστήμιο, την ομάδα του, αθλητές, φοιτητές, αλλά και τη Βοστώνη. 

Η νεαρή Γιαννιώτισσα επέστρεψε εντυπωσιασμένη, όμως οι αθλητικές επιδόσεις δεν είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν σε κάποιον μία θέση στο Harvard. Της ζητήθηκαν και ακαδημαϊκά κριτήρια, τα οποία έπρεπε να πληροί προκειμένου να κάνει αίτηση.

Έχοντας άριστα και σ’ αυτά, προχώρησε στην υποβολή της αίτησης, πέρασε από συνέντευξη και τελικά, πριν λίγες ημέρες ήρθε στο email της η απόφαση με την οποία γίνεται δεκτή στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης .

«Ήταν όνειρό μου…»

«Μας έδωσαν περιθώριο ως τον ερχόμενο Μάιο να αποφασίσουμε αν θα δεχθούμε την εισαγωγή μας στο Harvard, όμως για μένα δεν τίθεται ζήτημα. Η απόφασή μου να πάω είναι ειλημμένη», αναφέρει η διακριθείσα μαθήτρια !

«Είναι δύσκολο να συνδυάζει κανείς το υψηλό επίπεδο αθλητισμού με τις πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο. 

Προσπάθησα πολύ τα τελευταία χρόνια και τώρα δικαιώνονται οι κόποι μου. Είχα όμως πάντα το σχολείο και τους καθηγητές μου στο πλάι μου και αυτό ήταν πολύ σημαντικό», τονίζει χαρακτηριστικά.

Με διπλή υποτροφία!

Η Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια εξασφάλισε μάλιστα διπλή υποτροφία, αθλητική και ακαδημαϊκή, η οποία θα τη βοηθήσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των σπουδών της στο Harvard, τα δίδακτρα του οποίο είναι πολύ υψηλά! 

Όπως λέει, έχει εξασφαλισμένα διαμονή, βιβλία, εισιτήρια ιατρική ασφάλεια. Όσο για το τι σκέφτεται να σπουδάσει, είναι ανάμεσα σε δύο τομείς, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Επιστήμες!

Παράλληλα, με τις σπουδές, η Χριστίνα θα αγωνίζεται με την πανεπιστημιακή ομάδα Κωπηλασίας του Harvard όπως είθισται σε περιπτώσεις όπως η δική της, οπότε θα διατηρήσει την επαφή με το αγαπημένο της άθλημα, γεγονός σημαντικό για εκείνη.


Αρχές του επόμενου Σεπτεμβρίου ξεκινάει, λοιπόν, μία ξεχωριστή «περιπέτεια» για την οποία δηλώνει πως είναι πανέτοιμη!

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η νεαρή Γιαννιώτισσα, μαθήτρια των Δωδωναίων εκπαιδευτηρίων, που κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του Harvard
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3844059755010059312
item