Έρχεται το πρώτο bonus απόδοσης για δημοσίους υπαλλήλους -Πώς και σε ποιους θα μοιραστούν 9 εκατ.

Πώς θα μοιραστούν 9 εκατ. ευρώ υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών σε νευραλγικές θέσεις.

Σάρκα και οστά παίρνει το «Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων» (Κ.Ε.Δ.Σ.), μετά και την εγκύκλιο που ορίζει τις τελικές λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του -και, προφανώς, αποκρούοντας τα αιτήματα να μοιραστεί το σχετικό κονδύλι των 9 εκατ. ευρώ «στα τυφλά» ως επίδομα-, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης τονίζει ότι το ύψος αυτού του bonus δεν είναι νοητό να προσδιοριστεί κατά τρόπο οριζόντιο για όλους τους υπαλλήλους, αλλά, αντιθέτως, θα πρέπει να τελεί σε άμεση συνάρτηση με την προσφορά κάθε υπαλλήλου στη λειτουργία και το έργο της Υπηρεσίας, σε σχέση με την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων που έχουν τεθεί.

Ο δύσκολος ρόλος των προϊσταμένων των αρμόδιων Διευθύνσεων

Το δύσκολο και μάλλον άβολο ρόλο να ορίσουν ποιος παίρνει τι αναλαμβάνουν οι προϊστάμενοι των αρμόδιων Διευθύνσεων, οι οποίοι θα πρέπει να καταγράψουν τους υπαλλήλους οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην επίτευξη των στόχων της προηγούμενης χρονιάς και είναι επιλέξιμοι για την καταβολή του bonus. 

Όσο για τα μετρήσιμα αποτελέσματα και τις επιδόσεις, οι προϊστάμενοι θα πρέπει να «πατήσουν» πάνω στην πολυσέλιδη Απόφαση που ορίζει ανά Διεύθυνση τους στόχους. Ενδεικτικά:

Έλεγχος, εκκαθάριση και έκδοση χρηματικών ενταλμάτων, καθώς και εξόφληση αυτών εντός τριάντα ημερών από τη χρέωση του ηλεκτρονικού φακέλου του αιτήματος στον αρμόδιο υπάλληλο.  

Μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών του υπουργείου και εποπτευόμενων φορέων. Δείκτης: Το ύψος των αθροίσματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων κατά τον Δεκέμβριο του έτους για το οποίο υπολογίζεται το Κ.Ε.Δ.Σ. να είναι ίσο ή μικρότερο από το ύψος του Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Πλήθος απαντήσεων σε αιτήματα για παροχή απόψεων επί νομοσχεδίων πριν την κατάθεση στο Κοινοβούλιο και κανονιστικών διοικητικών πράξεων, εντός μηνός από την εισαγωγή στην Υπηρεσία.

Έγκαιρη έκδοση συνταξιοδοτικών πράξεων. Δείκτης: Έκδοση κανονιστικών και απορριπτικών συνταξιοδοτικών πράξεων και πράξεων απονομής ή απόρριψης της ισόβιας τιμητικής παροχής εντός δύο μηνών από την είσοδο στην Υπηρεσία. 

Κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος δημοσιονομικών ελέγχων μέχρι τις 30 Ιουλίου, με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης της εισροής των απαραίτητων στοιχείων από τις αρμόδιες για τη συλλογή τους Υπηρεσίες.

Έγκαιρη επεξεργασία και ανάλυση δεικτών του τομέα ενέργειας στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές, για την αξιοποίηση των στοιχείων αυτών στον καθορισμό δημοσιονομικών παρεμβάσεων και εν γένει στον οικονομικό και δημοσιονομικό προγραμματισμό. 

Έλεγχος και προώθηση δικαιολογητικών δικαιούχων αποζημίωσης από θεομηνίες που έλαβαν χώρα μέχρι την 31η/5/2020 στη ΓΔΟΥ του υπουργείου Οικονομικών προς εκκαθάριση.

Έγκαιρη και αξιόπιστη παροχή απαντήσεων / οδηγιών επί της ορθής εφαρμογής του αντικειμενικού συστήματος και των ισχυουσών διατάξεων, επί αιτημάτων που υποβάλλονται εγγράφως από πολίτες/φορολογουμένους, Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., δήμους κ.λπ.) και φορείς.

Έγκαιρη επεξεργασία και αποστολή εκθέσεων υπηρεσιακών απόψεων προς το ΣτΕ, επί εκδίκασης αιτήσεων ακυρώσεως υπουργικών αποφάσεων καθορισμού τιμών του αντικειμενικού συστήματος. 

Ψηφιοποίηση των ζωνών, πινάκων, τιμών, συντελεστών και εντύπων του αντικειμενικού συστήματος και μέριμνα διαμόρφωσης και λειτουργίας της διαδικτυακής πληροφοριακής πλατφόρμας/ιστοσελίδας «valuemaps.gov.gr» σε συνεργασία με τη ΓΓΠΣΔΔ.

Πλήθος των υποθέσεων δωρεών υπέρ του Δημοσίου που ολοκληρώνονται/πλήθος νέων υποθέσεων δωρεών υπέρ του Δημοσίου που δημιουργήθηκαν μέσα στο ίδιο εξάμηνο. 

Η εκτέλεση εργασιών συντήρησης έργων σε κτίρια στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εντός δεκαπέντε ημερών από την περιέλευση του αιτήματος, εφόσον εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις.

Η αξιολόγηση αιτημάτων, πληροφοριών και καταγγελιών που αφορούν περιπτώσεις παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας δημοσίων κτημάτων και αιγιαλού, παραλίας, παλαιού αιγιαλού από δραστηριότητές φυσικών ή νομικών προσώπων και η διαβίβαση όταν απαιτείται των σχετικών εγγράφων στις συναρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διενεργήσουν σχετικές έρευνες και ελέγχους, εντός είκοσι ημερών από την είσοδο στη Κτηματική Υπηρεσία του τελευταίου σχετικού εισερχομένου.

Η αξιολόγηση αιτημάτων και πληροφοριών που αφορούν περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και η διαβίβαση όταν απαιτείται των σχετικών αιτημάτων στις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε., προκειμένου να διενεργήσουν σχετικές έρευνες και ελέγχους, εντός είκοσι ημερών από την είσοδο στη Διεύθυνση του τελευταίου σχετικού εισερχομένου. 

Διεύθυνση Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών: Απάντηση ερωτημάτων εντός δύο ημερών από την ημερομηνία υποβολής.

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Βελτίωση εισπραξιμότητας ληξιπρόθεσμων οφειλών

Το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων δεν συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά του Ενιαίου Μισθολογίου, δεν μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου και υπόκειται στις ασφαλιστικές εισφορές και λοιπές κρατήσεις των πρόσθετων αποδοχών.


epirusblog.gr
5 of 5
Έρχεται το πρώτο bonus απόδοσης για δημοσίους υπαλλήλους -Πώς και σε ποιους θα μοιραστούν 9 εκατ.
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 9174178497175899116
item