Αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τα ασυμβίβαστα των βουλευτών

Πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν οι συμβάσεις με το Δημόσιο που έχουν συνάψει βουλευτές πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης.

Μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τον Θέμη Χειμάρα και την Αννα Ευθυμίου η ΝΔ αντεπιτίθεται αποκαλύπτοντας πως για την βουλευτή της Κουμουνδούρου Σουλτάνα Ελευθιεριάδου υπάρχουν 55 εντάλματα πληρωμής για υπηρεσίες που παρείχε στον ΕΦΚΑ από το 2019 έως σήμερα.

«Στην περίπτωσή της ισχύει το ασυμβίβαστο ή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεράνω του Συντάγματος; Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει την άμεση παραίτησή της ή όχι;» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζοντας πως ο πρωθυπουργός απέπεμψε άμεσα τον βουλευτή Χειμάρα όταν διαπιστώθηκε ότι η εταιρία του είχε οικονομικές σχέσεις με το δημόσιο.

Από την πλευρά της η κυρία Ελευθεριάδου σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως στην περίπτωσή της δεν ισχύει το ασυμβίβαστο των βουλευτών ενώ προσθέτει πως οι «προοδευτικοί πολίτες της Καβάλας» γνωρίζουν την καθαρότητα και το ποιόν της.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεν προκύπτει ασυμβίβαστο των παραπάνω αναφερόμενων ιδιοτήτων, καθώς ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου ως ελεύθερη επαγγελματίας και όχι με «την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης». 

Στη διάθεσή μου έχω σχετική γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιου Σωτηρέλη, που τεκμηριώνει εμπεριστατωμένα και χωρίς αμφιβολία την ορθότητα της νομικής μου προσέγγισης για το εν λόγω θέμα. 

Εξάλλου, με την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2008 το γενικό ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με την άσκηση οιουδήποτε επαγγέλματος δεν ισχύει, και οι βουλευτές μπορούν να δραστηριοποιούνται νομίμως ως επαγγελματίες δικηγόροι.

β) η παροχή υπηρεσιών στον e-ΕΦΚΑ (πρ. ΙΚΑ), αρχής γενομένης από το 2011 δεν αποτελεί ασυμβίβαστο.

γ) Η ΝΔ αποσιωπά πως για τα 55 «εντάλματα πληρωμής» το ποσό που έλαβα από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα από τον ΕΦΚΑ, εκτελώντας της νομικές υπηρεσίες προς όφελος του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλισμένων του οργανισμού, ανέρχονται στα 16.529,87 (μεικτές αποδοχές συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και εξόδων γραμματίων προείσπραξης Δικηγορικού Συλλόγου), δηλαδή περίπου 7.000 ευρώ καθαρές αποδοχές, για τις οποίες και φορολογήθηκα.

δ) η προσπάθεια συμψηφισμού της νόμιμης εργασίας, με απολύτως κοστολογημένη αμοιβή που δεν ξεπερνά τα 7.000 ευρώ καθαρά σε διάστημα 3,5 ετών, με το πλιάτσικο εκατομμυρίων από τους παντός τύπου Πάτσηδες, Χειμάρρες και Κουτούπηδες της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τις απευθείας αναθέσεις 8,5 δισεκατομμυρίων, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ονομαστικής στόχευσης, τα δανεικά και αγύριστα χρήματα στις τράπεζες, θα προκαλούσε γέλωτα εάν δεν ήταν απλά εξοργιστική.

Δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στο καθεστώς Μητσοτάκη που έχει ρημάξει τα δημόσια ταμεία. Αν νομίζουν ότι οι γαλάζιες ακρίδες θα ξεχαστούν με τέτοιου είδους αποπροσανατολισμούς και γελοίες προσπάθειες συμψηφισμού, είναι γελασμένοι.

Μπορεί να πείσει ο κ. Μητσοτάκης πως 7.000 ευρώ νόμιμης εργασίας σε 3,5 χρόνια είναι το ίδιο με 8,5 δις. απευθείας αναθέσεων στους κολλητούς του;

Οι προοδευτικοί πολίτες της Καβάλας γνωρίζουν το ποιόν μου και την καθαρότητά μου. Άλλωστε, όποιος έχει διαφορετική άποψη, τον προκαλώ να απευθυνθεί στο εκλογοδικείο και να κινηθεί νομικά εναντίον μου».


epirusblog.gr
5 of 5
Αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τα ασυμβίβαστα των βουλευτών
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3891832336650553520
item