Οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο- Απειλές Τούρκου Αντιπροέδρου Οκτάι κατά Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου

Η νέα κρίση στο Αιγαίο δε θα έχει από πλευράς μας τα χαρακτηριστικά αυτής των Ιμίων του 1996, όπου εστιάσαμε στο δένδρο (ΙΜΙΑ) και όχι στο δάσος που λέγεται ΑΙΓΑΙΟ. 

Όποιος τολμήσει να ανεβεί σε βραχονησίδα-νησίδα-νήσο μας θα εξαϋλώνεται από τα πυρά της Πολεμικής Αεροπορίας, του ΠΝ και των ΠΕΠ των νησιών μας. Τελεία και παύλα.

Σε πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο, "Ανέβηκαν οι τόνοι! Ακάρ: Οι Έλληνες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας! «Καμία πρόκληση» αναπάντητη- Μήνυμα Μητσοτάκη από Γαύδο", αναφερθήκαμε στις νέες απειλές του Τούρκου ΥΠΑΜ με αφορμή το παραλίγο θερμό ναυτικό  επεισόδιο στο Αιγαίο, το οποίο αποσωβήθηκε χάρη στον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία  των ανδρών του Λιμενικού  Σώματος της χώρας μας  και στο μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης, του Πρωθυπουργού μας από την ακριτική Γαύδο, όπου μετέβη για τον εορτασμό των Θεοφανείων, όπου ανέφερε:

Ωστόσο οι Τούρκοι συνέχiσαν μέσω του Αντιπρόεδρου της κυβέρνησής τους Οκτάϊ τις απειλές σε βάρος του Α/ΓΕΕΘΑ αυτή τη φορά, όπως θα δούμε σε άρθρο τουρκικού ΜΜΕ,  με τίτλο "Διδακτική απάντηση στον Στρατηγό Φλώρο: Η Τουρκία δεν μιλάει με χωρίς νόημα " του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Ο Αντιπρόεδρος Fuat Oktay αντέδρασε στην πόζα του Έλληνα Επιτελάρχη Κωνσταντίνου Φλώρου με φόντο την Αλικαρνασσό με την ελληνική σημαία στο νησί Keçi. 

Ο Οκτάι λέει στον «Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βάζει φωτογραφίες της Αλικαρνασσού πίσω του. Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και θα  κάνει ότι χρειάζεται. Η Τουρκία δεν μιλάει χωρίς νόημα όταν λέει «θα έρθουμε ξαφνικά», θα το κάνει αν το πει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει χωρίς νόημα ".

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται ότι παρατηρείτε αύξηση των φραστικών απειλών από Τούρκους ανώτατους αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης, σε βάρος της Ελλάδας.

Παράλληλα σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ, από τις αρχές του 2023  μέχρι και χθές σημειώθηκαν από την τουρκική πολεμική αεροπορία ,266 παραβιάσεις του ΕΕΧ μας, 19 εμπλοκές, 11 υπερπτήσεις, ενώ 41 μαχητικά από τα συνολικά 54 μαχητικά αεροσκάφη της ήταν οπλισμένα.

Η Τουρκική τακτική δικαιολόγησης επίθεσης σε βάρος της Ελλάδας

Eπιχειρείται να εμφανιστεί  από Τούρκους αξιωματούχους ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που προκαλεί και επιτίθεται στην Τουρκία, προκειμένου να δικαιολογηθεί η  προσχεδιασμένη στρατιωτική ενέργεια της  σε βάρος μας, ως απάντηση μιας χώρας που μπούχτισε, αγανάκτησε με τους  τάχα κακούς Έλληνες γείτονες, τους οποίους μάλιστα  η Άγκυρα είχε προϊδοποιήσει επανειλημμένα, όπως και την Διεθνή Κοινότητα άλλωστε.

Παράλληλα επιχειρούν οι Τούρκοι να καταδείξουν ότι η  Ελλάδα έχει ξεφύγει θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και το ΝΑΤΟ.

Εκτίμησή μας  είναι ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει κατά συμπλέγματος ακατοίκητων ή με λίγο πληθυσμό μικρονήσων-βραχονησίδων μας, αποσκοπώντας να καταλάβει γρήγορα χρονικά μερικές από αυτές, προκειμένου να καθήσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως ηττημένοι, ευελπιστώντας στη συγκράτησή μας από τους Συμμάχους για να μην μετουσιωθούν οι στρατιωτικές αυτές επιχειρήσεις σε γενικευμένη  στρατιωτική σύρραξη.

Η Τουρκία πραγματοποιώντας συνεχείς υπερπτήσεις UAV της ,ημέρα και νύχτα σε Κανδελεούσα και Κίναρο, δείχνει τις προθέσεις-προτιμήσεις της, σε μικρονήσους-βραχονησίδες, εστιάζοντας  σε ένα νοητό ορθογώνιο που εκτείνεται από την χερσόνησο της Κνίδου (Ντάτσα)-Νισύρου-Κανδελεούσας  Τριανήσια- Σύρνα-Μικρός και Μεγάλος αδελφός- Ανατολικά Αστυπάλαιας- Κίναρος-Μαύρα-Λεβίθα- Λειψοί- Αρκιοί-Αγαθονήσι -Didym στα μικρασιατικά παράλια.

Κως-Ψέριμος-Φαρμακονήσι-Καλόλιμνος-ΙΜΙΑ-Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, αποτελούν τα κοντινότερα νησιά προς τα μικρασιατικά παράλια σε αυτό το ορθογώνιο που προαναφέραμε, με Κάλυμνο-Λέρο και Πάτμο να περικλείονται σε αυτό.

Εστιάζουμε ιδιαίτερα  στην ύπαρξη Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων των Bordo Bereli, με έδρα το Aksaz (έναντι Ν. Ρόδου) και  Συντάγματος  Έρευνας-Διάσωσης Μάχης των Bordo Bereli με έδρα τη Σμύρνη και κλιμάκιο στον κόλπο του Guluk,  ο οποίος που παρεπιπτώντος είναι ο κόλπος απέναντι από Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο.

Το ορθογώνιο που προαναφέραμε ανήκει δε στην  ευρύτερη περιοχή του Αϊδινίου-Aksaz-Antalya-Isparta-Egirdir  η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού πλήν της Διοίκησης Νοτίου Συγκροτήματος με έδρα το Aksaz (έναντι Ν. Ρόδου), βρίσκονται η Σχολή Αεροπορίας Στρατού με έδρα την Isparta (Ισπάρτα) Βορείως Καστελορίζου, η Σχολή-Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ορεινών Καταδρομών επιπέδου Μεραρχίας με έδρα το Egirdir ΒΑ και πλησίον Isparta (Ισπάρτα), η 11 ΤΑΞΚΔ (-2) με έδρα το Denizli και η Υποδιοίκηση επιπέδου Συντάγματος της 11ΤΑΞΚΔ με έδρα το Aydin (Αϊδίνιο), η Διοίκηση Περιοχής Επιπέδου Μεραρχίας Στρατοχωροφυλακής με έδρα το Aydin (Αϊδίνιο) και ο Λόχος Αεροπορίας  Στρατοχωροφυλακής με έδρα το Aydin (Αϊδίνιο).

Διαπιστώνεται ότι στην εν λόγω περιοχή παρουσιάζεται μια υπερσυγκέντρωση ελικοπτέρων και Καταδρομέων ταυτόχρονα, γεγονός που αποτελεί σαφέστατη ένδειξη ότι αποτελεί μια ευρεία βάση για διεξαγωγή ευρείας κλίμακας αεροκίνητων επιχειρήσεων κατά των Δωδεκανήσων.

Παράλληλα  επισημαίνουμε ότι το Σύμπλεγμα νήσων Καστελορίζου (Μεγίστη-Ρω-Στρογγύλη) ,θα πρέπει να θεωρείται πάντα ως κύριος ή συμπληρωματικός  Αντικειμενικός σκοπός  για τους Τούρκους.

Η νέα κρίση στο Αιγαίο δεν θα έχει από πλευράς μας τα χαρακτηριστικά αυτής των Ιμίων του 1996, όπου εστιάσαμε στο δένδρο (ΙΜΙΑ) και όχι στο δάσος που λέγεται ΑΙΓΑΙΟ.

Ότι και όποιος τολμήσει να ανεβεί σε ελληνική βραχονησίδα-νησίδα-νήσο θα εξαϋρώνεται από τα πυρά της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και των ΠΕΠ των νησιών μας.

epirusblog.gr
5 of 5
Οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο- Απειλές Τούρκου Αντιπροέδρου Οκτάι κατά Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1298671137104945004
item