Κοσμογονία λόγω των συνεχών απειλών των Τούρκων-Έρχεται νέο πακέτο εξοπλισμών για τον ελληνικό Στρατό

Η χώρα θα υλοποιήσει ένα δεύτερο γύρο εξοπλισμών στο στρατό ξηράς και αναμένουμε την συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σε μεγάλο ποσοστό.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα έχουμε ένα ακόμη σοβαρό εξοπλιστικό πρόγραμμα του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος έχει ανάγκη σύγχρονων οπλικών συστημάτων για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές απειλές των Τούρκων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.  

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, “ένα μεγάλο πρόγραμμα προμηθειών για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη για τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά τον Στρατό ξηράς, τα σημαντικότερα προγράμματα είναι τα εξής:

ΠΕΖΙΚΟ: Νέο όχημα μάχης πεζικού.

Το σημαντικότερο εξοπλιστικό πρόγραμμα για τις Μονάδες Πεζικού του Ελληνικού Στρατού είναι το νέο όχημα μάχης πεζικού (IFV).

Το πρόγραμμα αφορά περίπου 205 νέα IFV’s για τα Μηχανοποιημένα Τάγματα του Ελληνικού Στρατού.

Νέο τροχοφόρο όχημα μάχης

Επιπλέον 100 νέα τροχοφόρα οχήματα μάχης πεζικού πρόκειται να επιλεγούν σύντομα.

Νέα αντιαρματικά όπλα

Ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα του Ελληνικού Στρατού είναι η απόκτηση νέων αντιαρματικών όπλων.

Σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες για νέα αντιαρματικά όπλα όλων των βεληνεκών (μικρών, μεσαίων και μακρών).

Για μεγάλης εμβέλειας αντιαρματικά, ο Ελληνικός Στρατός διαπραγματεύεται με την Ισραηλινή εταιρεία Rafael για συνολικό αριθμό 27 συστημάτων SPIKE NLOS.

Δύο πρόσθετα προγράμματα για νέα αντιαρματικά όπλα μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στοχεύουν στην αντικατάσταση όλων των παλαιών σοβιετικών αντιαρματικών όπλων μικρής εμβέλειας όπως το RPG-18 και των παλαιών ΗΠΑ αντιαρματικών όπλων μικρής εμβέλειας LAW με σύγχρονα αντιαρματικά όπλα μικρής εμβέλειας.

Ταυτόχρονα το Γενικό Επιτελείο Στρατού σκοπεύει να αντικαταστήσει όλα τα παλιά σοβιετικά αντιαρματικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς όπως το FAGOT και όλα τα συστήματα MILAN με σύγχρονα αντιαρματικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς.

Νέοι όλμοι 120 χλστ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει να αγοράσει νέους όλμους 120mm οι οποίοι θα βρίσκονται πάνω σε σύγχρονα τεθωρακισμένα οχήματα, για να αντικαταστήσει τα Μ106A1/A2 που διαθέτουν όλμους των 107mm.

Νέο τυφέκιο για τον ελληνικό στρατό

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει να αγοράσει 10.000 νέα τυφέκια για να αντικαταστήσει μια σειρά από παλιά τυφέκια Heckler και Koch G3A3 με σύγχρονα τυφέκια για τα Μηχανοποιημένα Τάγματα Πεζικού, με συνολικό κόστος 20 εκατομμύρια ευρώ.

Στη δεύτερη φάση το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον 10.000 νέα τυφέκια στο τέλος της δεκαετίας.

Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τυφεκίων G3A3

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει επίσης τον εκσυγχρονισμό 10.000 τυφεκίων G3A3 σε συνεργασία με την κρατική Hellenic Defense Systems ως κύριο ανάδοχο.

Νέος εξοπλισμός για τον σύγχρονο στρατιώτη

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει να αποκτήσει νέο εξοπλισμό για σύγχρονο πόλεμο όπως βαλλιστικά γιλέκα προστασίας, αντιβαλλιστικές πλάκες επιπέδου III και IV, στήθος, αντιβαλλιστικά γυαλιά, σύγχρονα αντιβαλλιστικά κράνη και ειδικά γάντια, για 20.000 στρατιώτες του Πεζικού.

Νέα θερμικά και σκοπευτικά νυχτερινής όρασης για τα αυτόματα τυφέκια και βαριά όπλα του πεζικού

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει την απόκτηση νέων συστημάτων σκόπευσης θερμικής και νυχτερινής όρασης για 10.000 τυφέκια G3A3, 2.000 πολυβόλα Minimi και 1.000 πολυβόλα M2HB, αλλά και για εκτοξευτές χειροβομβίδων GMG-40.

Επίσης, 200 νέα συστήματα σκόπευσης για αντιαρματικά όπλα θα αποκτηθούν για να αντικαταστήσουν τα παλιά σκοπευτικά MIRA και MILIS.

Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα UAV

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει την απόκτηση νέου UAV για να εξοπλίσει όλα τα Μηχανοποιημένα Τάγματα και τις Μονάδες Πεζικού για αποστολές αναγνώρισης.

Νέα συστήματα επικοινωνίας

Ο Ελληνικός Στρατός θέλει να αγοράσει νέα συστήματα επικοινωνίας για τάγματα Πεζικού και ειδικά σε επίπεδο διμοιρίας, και τάγματος.

Περιπλανώμενα πυρομαχικά

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει να αποκτήσει 150 νέα συστήματα περιπλανώμενων πυρομαχικών, ή drone αυτοκτονίας όπως ονομάζονται στην κοινή γλώσσα.

Εκπαίδευση και Προσομοίωση

Ο Ελληνικός Στρατός θέλει να εγκαταστήσει ένα νέο ρεαλιστικό σύστημα προσομοίωσης σε επίπεδο Τάγματος και Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας για εκπαίδευση, προκειμένου να προετοιμάσει τους στρατιώτες του Πεζικού για σύγχρονο πόλεμο πεδίου και πόλης".

Όλα αυτά τα προγράμματα αποτελούν απαίτηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ώστε να αναβαθμιστεί κατακόρυφα η ισχύς των χερσαίων δυνάμεων της χώρας, οι οποίες σε κάθε πιθανή αναμέτρηση θα κληθούν να προασπίσουν μαζί με την Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό τα ελληνικά συμφέροντα στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την Ανατολική Μεσόγειο.

epirusblog.gr
5 of 5
Κοσμογονία λόγω των συνεχών απειλών των Τούρκων-Έρχεται νέο πακέτο εξοπλισμών για τον ελληνικό Στρατό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5593255859667470180
item