Πρέβεζα: Η Πρέβεζα “σερβίρει” το δικό της παιδικό μενού

Μια καινοτόμα δράση η οποία περιλαμβάνει υποέργα που στόχο έχουν να καταστήσουν την Πρέβεζα ως πόλη φιλική για τα παιδιά υλοποιεί ο Δήμος της Πρέβεζας στο πλαίσιο του προγράμματος «Childfriendlydestinations» με ακρωνύμιο «WONDER».

Με χρηματοδότηση από το Interreg ADRION ο Δήμος έχει ήδη εγκαταστήσει μια διαδραστική παιδική χαρά στην Πλατεία Ανδρούτσου και έχει προμηθευτεί παιδικά κοινόχρηστα ποδήλατα, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η παρουσίαση του «Preveza Kids Menu» το οποίο είναι εμπνευσμένο από την Ηπειρώτικη κουζίνα, χρησιμοποιεί τοπικά προϊόντα και συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με την γεύση και την τοπική παράδοση.
Στην συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, η επιστημονική συνεργάτιδα του Δημάρχου Σέβη Κονταξή, η προϊσταμένη του τμήματος Προγραμματισμού Λίτσα Ιωάννου, ο επίτιμος πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Τάσος Τόλης και οι σεφ Θανάσης Βρετός και Βασίλης Δόσης παρουσίασαν τις λεπτομέρειες του παιδικού μενού.

Ο κ. Αργυρός εξέφρασε τη χαρά του που ο Δήμος Πρέβεζας θα λειτουργήσει πιλοτικά ως προς την δημιουργία γευστικών προτάσεων ειδικά για παιδιά αναφέροντας και τις υπόλοιπες δράσεις που υλοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος.

Το μενού το οποίο αποτελείται από πίτες, ζυμαρικά και άλλα υλικά τα οποία παράγονται στην περιοχή παρουσίασε ο κ.Τόλης που κατάγεται από το Ζερβό Πρέβεζας και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον συγκεκριμένο τομέα.

Σκοπός όπως είπε είναι τα παιδιά να συνηθίσουν στην υγιεινή διατροφή και να δοκιμάσουν τα νόστιμα προϊόντα του τόπου μας προσαρμοσμένα στις δικές τους απαιτήσεις.

Τα παιδιά εξάλλου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην παρασκευή των φαγητών αυτών σε δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο σε καταστήματα εστίασης στα οποία θα μαγειρευτούν και θα προσφερθεί το Πρεβεζάνικο παιδικό μενού.
 


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Η Πρέβεζα “σερβίρει” το δικό της παιδικό μενού
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6931990251069476522
item