Δέκα συμβουλές για να μην πέσετε θύμα κλοπής στα ταξίδια σας

Κάθε ταξίδι είναι και μια εμπειρία ζωής ωστόσο το να βρεθείτε ξαφνικά σε ένα άγνωστο μέρος χωρίς χρήματα, ταυτότητα και διαβατήριο σίγουρα είναι κάτι που δεν θα θέλατε να σας συμβεί. 

Ο έξυπνος ταξιδιώτης παραμένει όσο πιο διακριτικός γίνεται για να παραπλανήσει τους κλέφτες που θεωρούν ότι είναι εύκολο θύμα κλοπής.

Δέκα τρόποι για να μην πέσετε θύμα κλοπής στα ταξίδια σας

1. Επιλέξτε προσεκτικά την ταξιδιωτική σας γκαρνταρόμπα, περιορίζοντας τα έντονα χρώματα και βέβαια τα φανταχτερά κοσμήματα.

2. Να είστε προσεκτικοί στο check-in στο αεροδρόμιο και στους σταθμούς τρένων και λεωφορείων. 

Να έχετε πάντα τις αποσκευές σας μπροστά σας σε σημείο που μπορείτε να τις βλέπετε ανά πάσα στιγμή.

3. Κουβαλάτε υπολογιστή; Μην το βάλετε στον έλεγχο ασφαλείας ακτίνων Χ έως ότου είστε έτοιμοι να το κάνετε μόνοι σας. Οι απατεώνες εργάζονται σε ομάδες. 

Ο άντρας μπροστά ​​σας κρατά την ουρά αφήνοντας σκόπιμα τα ρέστα στην τσέπη του για να ενεργοποιήσει τον ανιχνευτή μετάλλων. Ενώ περιμένετε να περάσετε, ο σύντροφός του βγάζει τον υπολογιστή σας από τον μεταφορικό ιμάντα.

4. Να έχετε πάντα ένα ελαφρύ φουλάρι στην τσάντα σας. Είναι ιδανικό για να δένετε την τσάντα της φωτογραφικής μηχανής ή τον υπολογιστή σας στο καλάθι αποσκευών σας. Φανταστείτε την έκπληξη ενός κλέφτη όταν προσπαθεί να το αρπάξει και να τρέξει.

5. Η ιδανική τσάντα ταξιδιού έχει μια εσωτερική θήκη με φερμουάρ και είναι αρκετά μεγάλη για να μεταφέρει λίγα χρήματα και μερικά απαραίτητα. 

Θα πρέπει επίσης να έχει ένα μακρύ λουρί ώμου που να είναι αρκετά παχύ ώστε να μην κόβεται εύκολα.

Φορέστε το λουράκι σε όλο το σώμα σας με το πορτοφόλι μπροστά, στο στομάχι σας. Συνηθίστε να κρατάτε το χέρι στην τσάντα σας ανά πάσα στιγμή. 

Με αυτό το είδος της γλώσσας του σώματος, οι πορτοφολάδες δεν θα μπουν καν στον κόπο να έρθουν κοντά σας!

6. Ωστόσο, αν κάποιος προσπαθήσει να την αρπάξει, αποφύγετε το κακό παραδίδοντας αμέσως την τσάντα σας. 

Γιατί θα έχετε τα πραγματικά τιμαλφή σας, τα επιπλέον μετρητά, τις πιστωτικές κάρτες, τις ταξιδιωτικές επιταγές τις τραπεζικές κάρτες, το διαβατήριο και την ταυτότητα κάτω από τα ρούχα σας, σε μια βαμβακερή ζώνη χρημάτων.

7. Κλειδώνετε πάντα την πόρτα του δωματίου του ξενοδοχείου σας διπλά. Και, αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό όπου μένετε, μην αφήνετε ποτέ τα τιμαλφή σας αφύλακτα. 

Έχετε την τσάντα ή τη ζώνη χρημάτων στο μπάνιο όταν κάνετε ντους. Με αυτόν τον τρόπο ξέρετε ότι είναι ασφαλή.

8. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ όταν είστε έξω. Εάν δεν έχετε καθαρό μυαλό και γρήγορα αντανακλαστικά, γίνεστε ευάλωτος στόχος ή… μπορεί ακόμη και να αφήσετε πίσω την πιστωτική σας κάρτα σε ένα εστιατόριο και να μην ξέρετε ότι την έχετε χάσει μέχρι το επόμενο πρωί.

Το 99% των ανθρώπων που προσφέρουν σε έναν ταξιδιώτη φαγητό ή ποτό είναι απλώς ευγενικοί. Να είστε πολύ προσεκτικοί με το υπόλοιπο 1%. 

Η χρήση ναρκωτικών είναι πάντα μια πιθανότητα και θα μπορούσατε να ξυπνήσετε και να διαπιστώσετε ότι όλα τα χρήματα και οι πιστωτικές σας κάρτες έχουν φύγει.

9.Ποτέ, ποτέ μην μετράτε τα χρήματά σας δημόσια. Αυτή είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για ληστεία.

10.Θέλετε να ξεγελάσετε εντελώς τους κλέφτες; Στον προορισμό σας, αγοράστε κάτι στα τοπικά παντοπωλεία. 

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την πλαστική τους σακούλα για να μεταφέρετε το πορτοφόλι σας και τη φωτογραφική μηχανή σας. Κανείς δεν θα μαντέψει ποτέ ότι έχετε χρήματα και φωτογραφική μηχανή αντί για γάλα και αγγούρια!

Συμβουλή μπόνους

Όταν άλλοι ταξιδιώτες σας ρωτούν με τι ασχολείστε και δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να τους εμπιστευτείτε, πείτε ότι είστε αστυνομικός.

epirusblog.gr
5 of 5
Δέκα συμβουλές για να μην πέσετε θύμα κλοπής στα ταξίδια σας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2227097753785360928
item