Άρτα: “Ξενία” Άρτας - “Το ΚΑΣ άλλαξε απόφαση στο Ελληνικό, γιατί όχι κι εδώ;”

Στη δυνατότητα αναθεώρησης προηγούμενων αποφάσεων του… “σκληρού” Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, προσβλέπει ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στύλιος, προκειμένου να αλλάξει η δρομολογημένη από το Δήμο Αρταίων, μετατροπή του ΞΕΝΙΑ της Άρτας από ξενοδοχείο σε χώρο πολιτισμού.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση σε τοπικό μέσο ενημέρωσης της Άρτας, η οποία κατέγραψε τη συντριπτική βούληση της τοπικής κοινωνίας για να επανέλθει το εδώ και χρόνια κλειστό ΞΕΝΙΑ, στην προτέρα χρήση του, αυτή του ξενοδοχείου, άναψε τη συζήτηση στην Άρτα. 

Ωστόσο, υπάρχει ένα σοβαρό εμπόδιο πλέον, μιας και ο Δήμος έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη μελέτη του ΞΕΝΙΑ για να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού, η δε πολιτεία έχει αποφασίσει την ένταξη με 12 εκατ. ευρώ, του έργου στο ΕΣΠΑ 2023-2027. 

Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα της απόρριψης εκ μέρους του ΚΑΣ κατά το 2016, της πρότασης του Δήμου Αρταίων για επιστροφή στη χρήση του ξενοδοχείου.

Ο κ. Στύλιος, με προ ημερών δήλωσή του, παρότρυνε το δημοτικό συμβούλιο να τροποποιήσει την παλαιότερη απόφαση. 

Ερωτηθείς σχετικά το πρωί της Πέμπτης, κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα, ο κ. Στύλιος επέμεινε πως το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρταίων πρέπει να τροποποιήσει την παλαιότερη απόφαση, για να ανοίξει μετά, ο δρόμος για το ΚΑΣ, να αναθεωρήσει κι αυτό την απόφαση του 2016. 

Ο Δήμος Αρταίων είναι το κυρίαρχο όργανο για να προχωρήσει τις επόμενες κινήσεις τόνισε και δεσμεύτηκε να στηρίξει ο ίδιος τις επιλογές του Δήμου, σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή και στο ΚΑΣ και στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο Υπουργείο Ανάπτυξης που εγκρίνει τη χρηματοδότηση.

“Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει ληφθεί στο παρελθόν, πριν από αρκετά χρόνια. Η απόφαση του ΚΑΣ είχε ληφθεί το 2016. Από το 2016 μέχρι σήμερα, έχουν αναθεωρηθεί αποφάσεις του ΚΑΣ στα αντικείμενα αυτά. 

Άρα, επειδή βλέπουμε ότι έχει γίνει κάπου αλλού, μπορεί να γίνει και στη δική μας περίπτωση. Είναι εμβληματική και χαρακτηριστική η περίπτωση του Ελληνικού, όπου και εκεί το ΚΑΣ είχε άλλη φιλοσοφία και άλλη απόφαση στο παρελθόν, στη συνέχεια όμως τα πράγματα τροποποιήθηκαν και άλλαξαν” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στύλιος, ζητώντας για μια ακόμα φορά από το δημοτικό συμβούλιο της Άρτας να τοποθετηθεί.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: “Ξενία” Άρτας - “Το ΚΑΣ άλλαξε απόφαση στο Ελληνικό, γιατί όχι κι εδώ;”
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6234553782439628769
item