Οι αληθινοί λόγοι πίσω απ' την κόντρα της Μαρί Σαντάλ με τη Λετίθια της Ισπανίας

Εδώ και δύο ημέρες, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχουν γεμίσει από τις φωτογραφίες της Μαρί Σαντάλ με την Λετίθια της Ισπανίας που είναι αλά μπρατσέτα, με πανηγυρικούς τίτλους πως οι δύο τους τα βρήκαν ύστερα από πολύχρονη έχθρα.

Στην πραγματικότητα, όμως, φαίνεται πως ανάμεσα στις δύο υπάρχει μια προσωρινή ανακωχή λόγω του πένθους για τον θάνατο της τέως βασιλιά, το οποίο διαπερνά και τις δύο οικογένειες, και τους Γκλύσμπουργκ και τους Βουρβώνους καθώς ο Κωνσταντίνος ήταν ο αγαπημένος αδερφός της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας.

Ο ισπανικός μάλιστα τύπος γράφει πως η Μαρί Σαντάλ ζήτησε συγγνώμη από την Λετίθια για τα σχόλια της στα σόσιαλ μίντια στο παρελθόν, κάτι όμως, το οποίο για όσους γνωρίζουν την προσωπικότητα και την μενταλιτέ και των δύο γυναικών είναι σχεδόν αδύνατον να έχει συμβεί.

Δείτε το βίντεο: Ο καυγά μεταξύ της βασίλισσας Λετίθια και της βασίλισσας Σοφίας



Η αφορμή του καυγά

Οι κακές σχέσεις ανάμεσα στις δύο γυναίκες έχουν ξεκινήσει από πολύ παλιά, πολύ πριν γίνουν γνωστές με το περίφημο επεισόδιο μεταξύ Λετίθιας και Σοφίας.

Το 2018, στην Πασχαλινή Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό Πάλμα ντε Μαγιόρκα, η Λετίθια και η μητέρα του συζύγου της Φελίπε, βασίλισσα Σοφία, λογομάχησαν μπροστά στις κάμερες. Αυτές οι εικόνες έκαναν τότε τον γύρο του κόσμου.

Η τότε βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, ήθελε να φωτογραφηθεί με τις εγγονές της, την πριγκίπισσα Λεονόρ, και την πριγκίπισσα Σοφία. Μπήκε στην μέση όμως η Λετίθια, και με άγαρμπο τρόπο προσπάθησε να απομακρύνει τις κόρες της από την πεθερά της.

Η παρέμβαση του Φελίπε μπορεί να έσωσε την κατάσταση από τα χειρότερα, όμως όλο το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες της τηλεόρασης και έγινε viral παγκοσμίως, οδηγώντας τη δημοτικότητα της Λετίθια στο ναδίρ.

Δείτε το βίντεο: Προσωρινή ανακωχή στον πόλεμο Μαρί Σαντάλ  - Λετίθιας


To σχόλιο της Μαρί Σαντάλ
Τότε, η Μαρί Σαντάλ έσπευσε να σχολιάσει στο Twitter: «Καμία γιαγιά δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση! Η Λετίθια αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο», με αποτέλεσμα η ανάρτησή της να γίνει πρωτοσέλιδο σε όλα τα ξένα ταμπλόιντ. 

Επιπλέον, τα σχόλια της Μαρί Σαντάλ φέρεται να είχαν προκαλέσει παγωμάρα ανάμεσα στις σχέσεις της ισπανικής βασιλικής οικογένειας με αυτήν του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.

Όμως η κόντρα της Μαρί Σαντάλ και της Λετίθια ξεκινάει πολύ πιο πριν και έχει βαθύτερα αίτια. Απλά το επεισόδιο με την Σοφία και τις εγγονές της, ήταν η αφορμή για να γίνει δημόσια γνωστή.

Λετίθια και Μαρί Σαντάλ είναι και οι δύο πολύ δυναμικές γυναίκες, που όμως προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά περιβάλλοντα και έχουν τελείως διαφορετική οπτική των πραγμάτων.

Ο «αυτοκράτορας Μίλερ»

Η 54χρονη Μαρί Σαντάλ Μίλερ είναι γέννημα θρέμα του διεθνούς τζετ σετ, προέρχεται από πάμπλουτη οικογένεια καθώς ο πατέρας της Ρόμπερτ Μίλερ έχει χτίσει µια αυτοκρατορία duty free καταστηµάτων αξίας δισεκατοµµυρίων.

Η Μαρί-Σαντάλ γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά µεγάλωσε στο Χονγκ Κονγκ και πολύ πριν παντρευτεί τον Παύλο πρωταγωνιστούσε στους κοσµικούς κύκλους του Upper East Side, του Παρισιού, του Λονδίνου, του Χονγκ Κονγκ και του Γκστάαντ μαζί με τις δύο αδερφες της.
Pavlos_marie_Chantal_000_32J67HF
Παύλος και Μαρί Σαντάλ σε επίσημη εκδήλωση με την βασιλική οικογένεια της Δανίας
Σπούδασε στα καλύτερα και ακριβότερα σχολεία όπως το Le Rosey στην Ελβετία και ήταν πάντα κομμάτι του διεθνούς τζετ σετ, με απίστευτες διασυνδέσεις. 

Έχει υπάρξει βοηθός του Άντι Γουόρχολ και έχει κάνει όλα της τα όνειρα πραγματικότητα μέσα από μια πολύ πετυχημένη πορεία στον χώρο της μόδας. Εχει δική της σειρά παιδικών ρούχων, τα οποία λατρεύει η Κέιτ Μίντλετον αλλά και συνολικά το διεθνές τζετ σετ.

Το μικροαστικό παρελθόν

Αντίθετα η Λετίθια προέρχεται από μια μικροαστική οικογένεια της Ισπανίας. Τα ισπανικά μίντια την παρουσίασαν ως μεσοαστική, αλλά στην πραγματικότητα ο πατέρας της ήταν δημοσιογράφος, η μητέρα της νοσοκόμα και ο παππούς της ταξιτζής. Άνθρωποι του μεροκάματου δηλαδή.

Η ίδια σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης και εργάστηκε σε ισπανικά μίντια. Ο κύκλος επαφών της, ήταν πολύ περιορισμένος μέσα στα όρια της Ισπανίας και κυρίως στον δημοσιογραφικό μικρόκοσμο.
Felipe_Letizia_5781457
Φελίπε και Λετίθια, βασιλιάς και βασίλισσα της Ισπανίας στην κηδεία του τέως
Μόλις πήγε να απογειωθεί η καριέρα της ως παρουσιάστρια ειδήσεων στο ΤVE, η Λετίθια γνώρισε και ερωτεύθηκε τον Φελίπε της Ισπανίας και αναγκάστηκε από το παλάτι να θάψει όλα της τα όνειρα και τις φιλοδοξίες. 

Για την Μαρί Σαντάλ ο κύκλος της λειτουργούσε απελευθερωτικά και υποστηρικτικά, ενώ για την Λετίθια ο κύκλος της -παλιός και νέος-πάντα την έπνιγε ασφυκτικά.

Η κόντρα

Η βασίλισσα Λετίθια δεν μπορεί με τίποτα να χώνεψει πως η ίδια που μπήκε τόσο δυναμικά στην ισπανική βασιλική οικογένεια (ακόμα και την ημέρα των αρραβώνων της, μπροστά στις κάμερες είπε στον Φελίππε «μην πετάγεσαι, δεν τελειώσα την φράση μου άκομα»), έφτασε να συμβιβαστεί με όλες τις απαιτήσεις του αυστηρότατου ισπανικού πρωτόκολλου

Από την πλευρά της, η Μαρί Σαντάλ δεν μπόρεσε να καταλάβει την «αγνωμοσύνη» της Λετίσια η οποία, κατά την γνώμη της, δεν μπόρεσε ποτέ να εκτιμήσει τον κύκλο των ανθρώπων στον οποίο μπήκε με τον γάμο της.

Getty και Von Furstenberg

Η οικογένεια της Μαρί Σαντάλ ήταν πάντα κομμάτι του διεθνούς τζετ σετ και μάλιστα από την αφρόκρεμά του. Η μεγαλύτερη από τις αδερφές, η Πία, παντρεύτηκε τον εγγονό του δισεκατομμυριούχου βιομήχανου John Paul Getty, Κρίστοφερ της γνωστής δυναστείας (μουσείο Getty κλπ).

Η μικρότερη της αδερφή η Αλεξάνδρα Von Furstenberg παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Alexander Von Furstenberg, γιο της ιέρειας της μόδας Diane Von Furstenberg, η οποία υπήρξε ερωτευμένη με τον Αλέξανδρο Ωνάση.

H οικογένειά της Μαρί Σαντάλ βρίσκονταν πάντα στο πλάι της και αυτό σήμαινε απίστευτες διασυνδέσεις και χρήμα. 

Ο δε κύκλος επαφών της περιλάμβανε σχεδόν όλον τον κόσμο της μόδας, από τον Βαλεντίνο μέχρι τον Μάριο Τεστίνο.
Alexandra_5780947
Η μικρότερη της αδερφή της Μαρί Σαντάλ η Αλεξάνδρα Von Furstenberg ενώ προσέρχεται στην κηδεία του τέως βασιλιά
Χρέη και ναρκωτικά

Αντίθετα, για την Λετίθια η οικογένειά της δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα και εμπόδια. 

Η μια της αδελφή η Έρικα Ορτίζ πέθανε το 2007 από υπερβολική χρήση ναρκωτικών, η άλλη της αδελφή Τέλμα Ορτίθ ήταν βουτηγμένη στα χρέη, η θεία της Henar Ortiz ήταν μπλεγμένη και αυτή σε δικαστική υπόθεση με μεγάλα χρέη και έπρεπε να παρέμβει η οικογένεια του Φελίπε για να πληρωθούν όλα και όλοι και να γλυτώσουν το σκάνδαλο.

Όλες αυτές οι «μικρές χάρες» των Βουρβώνων συνοψίστηκαν και «πληρώθηκαν» με ένα σκληρό προγαμιαίο συμβόλαιο που δένει την Λετίθια απόλυτα στην κυριαρχία του παλατιού, καθώς σε περίπτωση διαζυγίου η ίδια αποκλείεται παντελώς από την κηδεμονία των παιδιών της.

Μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα για την Λετίθια υπήρξε η έντονη προσωπική ζωή της, οι ερωτικές σχέσεις της με τον εκδότη της εφημερίδας Sieglo, έναν Μεξικανό ροκ σταρ, ένα γάμο και ένα διαζύγιο με τον Αλόνσο Γκερέρο και μια έκτρωση από μια εφήμερη σχέση με τον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Τετζέρα, λίγο πριν γνωρίσει τον Φελίπε.

Η Λετίθια για να μπει στο παλάτι αναγκάστηκε να διαγράψει όλο το μικροαστικό της παρελθόν, φίλους, γνωστούς και οικογένεια και να κρατήσει στενές σχέσεις μόνον με την μητέρα της. 

Η Λετίθια «πλήρωσε» τον γάμο της με τον Φελίππε, με την ελευθερία της και τους ανθρώπους της.
Felipe_Letizia_122358158_l
Η βασίλισσα Λετίθια με τον σύζυγό της Φελίπε, τις δύο κόρες τους και την βασιλομήτορα Σοφία
Ο σφικτός εναγκαλισμός των Βουρβώνων

Έτσι λοιπόν, ενώ για την Μαρί Σαντάλ ο γάμος της με τον Παύλο είχε σαν αποτέλεσμα να ανοίξει ο κύκλος της και να συμπεριλάβει τις βασιλικές οικογένειες από την Ισπανία και την Δανία μέχρι την Βρετανία, αντίθετα για την Λετίθια ο γάμος της με τον Φελίπε σήμαινε διαγραφή του παρελθόντος της και είσοδο στον οίκο των Βουρβώνων, την ισπανική καθολική δυναστεία με το αυστηρότερο πρωτόκολλο στην Ευρώπη.

Και το χειρότερο ήταν το γεγονός ότι στην πορεία τα σκάνδαλα χρηματισμού των Βουρβώνων, που αφορούσαν τόσο τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος, όσο και την κόρη του ινφάντα Κριστίνα και τον σύζυγό της Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, δυσκόλεψαν την ζωή της Λετίσθια και του Φελίπε ακόμα περισσότερο καθώς κάθε κίνηση τους, ακόμα και η παραμικρότερη, έμπαινε πια στο μικροσκόπιο των ισπανικών μίντια. Άλλα, πλέον, παραστρατήματα για τους Βουρβώνους δεν επιτρέπονται.

Λετίθια και Φελίπε με αξιωματικούς του ισπανικού ναυτικού

Υποχωρήσεις και συμβιβασμοί

Αυτό που «τρελαίνει» την Λετίθια είναι το γεγονός ότι το παρελθόν της Μαρί Σαντάλ, η οικογένεια της, και ο κύκλος γνωριμιών της, λειτουργούν υπέρ της και ανοίγουν δρόμους και πόρτες, ενώ το δικό της παρελθόν της προκαλεί συνεχώς ανυπέρβλητα εμπόδια και την αναγκάζει συνεχώς να κάνει νέες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. 

Και το γεγονός ότι, ενώ είναι βασίλισσα ενός υπαρκτού βασιλείου, οι επιταγές του αυστηρού πρωτοκόλλου δεν επιτρέπουν στην ίδια να εκφράσει τον δυναμικό και εκρηκτικό χαρακτήρα της.

Από την άλλη πλευρά, αν είναι ένα και μοναδικό πράγμα για το όποιο η Μαρί Σαντάλ ζηλεύει την Λετίθια, είναι αυτό που η ίδια δεν έχει: ένα πραγματικό βασίλειο… Κυκλοφορεί στα σαλόνια του διεθνούς τζετ σετ με τον τίτλο τη πριγκίπισσας και τώρα πια της βασίλισσας, αλλά με μια μικρή υποσημείωση: βασίλισσα ενός έκπτωτου οίκου.

Ακόμα και το βιβλίο των εκδόσεων Φερενίκη, που αποτελεί μια μικρή βιογραφία της, έχει ένα τίτλο που πρέπει να κάνει την Μαρί Σαντάλ να βγάζει καπνούς: «Παρ' ολίγον βασίλισσα».
epirusblog.gr
5 of 5
Οι αληθινοί λόγοι πίσω απ' την κόντρα της Μαρί Σαντάλ με τη Λετίθια της Ισπανίας
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 1758347141290129618
item