Γιάννενα: Πόλη... της μουντζούρας;

Διαβάζουμε στην ειδησεογραφία ότι «η μεγαλύτερη επιχείρηση αντιγκράφιτι που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μερικές εβδομάδες με τα συνεργεία της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου να σαρώνουν τους ιστορικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, αποκαθιστώντας ήδη πάνω από 15.200 τ.μ. επιφανειών. 

"Η Αθήνα είχε αφεθεί για πολλές δεκαετίες στο έλεος της μουτζούρας. Γραφικές γωνιές της πόλης, προσόψεις καταστημάτων, επιφάνειες ιστορικών κτιρίων είχαν "ποτιστεί" από τη μπογιά και καλυφθεί από δεκάδες αντιαισθητικά γκράφιτι.

Οφείλαμε, λοιπόν, να αναδείξουμε το φως της Αθήνας, βάζοντας τέλος στη μιζέρια και το "μαύρο" που τη "σκέπαζε" τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης.

Τα εξειδικευμένα συνεργεία χρησιμοποίησαν περισσότερα από 2000 λίτρα διαλυτικού υγρού με το οποίο αφαιρέθηκαν τα άναρχα γκράφιτι ετών και 1100 λίτρα ειδικού υγρού για τη μελλοντική προστασία των επιφανειών από τυχόν νέο βανδαλισμό.  

Η πόλη μας, δυστυχώς, ενώ είναι σε πολλά σημεία της βανδαλισμένη και ενώ θα μπορούσε να υπάρξει μια ανάλογη αντιμετώπιση, αφήνεται στο έλεος της... μουντζούρας. 

Ενδεικτικά: 


Πηγή:skeptomenoi polites2013
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πόλη... της μουντζούρας;
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3355043054108406221
item