Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Οι δύο χώρες είναι στρατηγικοί εταίροι -Η ενέργεια δίνει νέα ευκαιρία συνεργασίας

«Το Ισραήλ και η Ελλάδα είναι στρατηγικοί εταίροι. Έχουν καλές σχέσεις που άπτονται σε διάφορες πτυχές», τόνισε ο Νόαμ Κατς.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, με ομιλία του στην εκδήλωση «The world ahead 2023 Athens Gala Dinner» που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής (27/1) ο Economist στην Αθήνα, εστίασε στις διμερείς, αλλά και τις περιφερειακές και ευρύτερες ευκαιρίες ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας.

Αποτυπώνοντας το κλίμα των διμερών σχέσεων, είπε πως η διμερής συνεργασία του Ισραήλ με την Ελλάδα είναι σε ένα από τα υψηλότερα σημεία και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα συνεχίσει να εξελίσσεται.

Ξετυλίγοντας το πλέγμα των διμερών σχέσεων, έμφαση έδωσε στον τουρισμό, «καθώς η Ελλάδα είναι ταξιδιωτικός προορισμός για χιλιάδες Ισραηλινούς», όπως είπε. 

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στις επενδύσεις που γίνονται από το Ισραήλ στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, σημειώνοντας πως ανέρχονται σε περισσότερο από μισό εκατ. δολάρια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ισραηλινός πρέσβης στις δυνατότητες συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα.

«Η ενέργεια μάς δίνει μια νέα ευκαιρία συνεργασίας, αλλά φέρνει μαζί της και εντάσεις», σημείωσε και προσέθεσε πως με καλή θέληση και λογικές λύσεις μπορεί να εξευρεθεί η χρυσή τομή, αναφερόμενος στη συμφωνία του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Ένας άλλος κρίκος της συνεργασίας, σύμφωνα με τον Νόαμ Κατς, είναι ο τεχνολογικός τομέας και οι συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτό το πεδίο.

Μιλώντας ευρύτερα για τη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου, ο πρέσβης είπε πως είναι ένας διάδρομος που συνδέει πολλές περιοχές και την Ευρώπη με την Ασία, και ανέδειξε τη σημασία των τριμερών και πολυμερών σχημάτων συνεργασίας, όπως ανάμεσα στο Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέσβης Ισραήλ στην Ελλάδα: Οι δύο χώρες είναι στρατηγικοί εταίροι -Η ενέργεια δίνει νέα ευκαιρία συνεργασίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3727472701216536737
item