Πέντε τρόποι για να ανανεώσεις τον χώρο σου χωρίς να κάνεις έξοδα

Για μια ανανέωση στο σπίτι σου, δεν χρειάζονται λεφτά ή πολύ μακρόπνοα σχέδια. Με λίγα και απλά πράγματα μπορείς να το επιτύχεις χωρίς να σου κοστίσει κάτι.

Η ανανέωση άλλωστε μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη την ψυχολογία σου και είναι μια ανάγκη για κάθε άνθρωπο. 

Πώς μπορούμε λοιπόν να ανανεώσουμε τον χώρο μας χωρίς να πάρουμε κάτι καινούργιο; Αν και η πρόκληση είναι μεγάλη, υπάρχουν τρόποι.

Θέλει λίγη προσπάθεια βέβαια. αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Μια γωνία στον τοίχο γεμάτη τέχνη

Διαλέξτε μια γωνία στο σαλόνι και βάλτε εκεί κάδρα ή φωτογραφίες. Αν δεν έχετε αρκετά, μπορείτε να βάλετε ζωγραφιές από τα παιδιά, ζωγραφισμένα πιάτα, πήλινα, η κεντήματα. 

Αν κοιτάξετε προσεκτικά το περιβάλλον του σημείου που επιλέξατε, οι ιδέες θα σας έρθουν.

Πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε

Ακόμα και το πέταγμα πραγμάτων είναι ανανεωτικό. 

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι κάτι που θα δώσει μια μεγαλύτερη λιτότητα στο σπίτι, κάνοντας γαι παράδειγμα το μπάνιο ή την κουζίνα να δείχνει πιο άδειο, ή το δωμάτιο σας, σαν ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Αλλάξτε θέση σε ό,τι χρησιμοποιείτε ως διακοσμητικό

Θα το καταλάβετε μόλις το κάνετε, ότι θα αλλάξει η διάθεσή σας. Βιβλία, βάζα, χαλιά, κεριά, αν τα αλλάξετε θέσεις και τα διακοσμήσετε με φωτάκια ή ότι άλλο σκεφτείτε, τότε θα νιώσετε έναν αέρα ανανέωσης στο σπίτι.

Αλλάξτε θέση στα έπιπλα

Όπως με τα διακοσμητικά, έτσι και μετά έπιπλα θα συμβεί το ίδιο. Βάλτε να κοιτάνε αλλού, αλλάξτε τα εντελώς θέση, βάλτε τα να κοιτούν έξω, ή το τζάκι αν έχετε. 

Το ίδιο μπορεί να γίνει σε όλα τα δωμάτια και όχι μόνο στο σαλόνι αλλά και τα υπόλοιπα δωμάτια. Πειραματιστείτε πρώτα και επιλέξτε πως σας αρέσουν περισσότερο.

Φέρτε τα φυτά σας μέσα

Είτε είναι κλωνάρια, είτε κλαδιά που μπαίνουν σε βάζα, μπορείτε να τα βάψετε και να τα βάλετε στο χώρο. 

Υπάρχουν και φυτά που είναι κατάλληλα και για εσωτερικό χώρο, όπως το μπονζάι ή ο φίκος. Πάρτε συμβουλές από το μέρος που τα έχετε αγοράσει.

epirusblog.gr
5 of 5
Πέντε τρόποι για να ανανεώσεις τον χώρο σου χωρίς να κάνεις έξοδα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4755399576716646592
item