Γιάννενα: Γιατί δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι;

Πολλές φορές γινόμαστε όλοι μάρτυρες περιστατικών όπου «ιδιοκτήτες» σκύλων έχουν τα σκυλιά τους ελεύθερα, ενώ αυτό απαγορεύεται από τον Νόμο και με δεδομένο τα συχνά περιστατικά επιθέσεων σε ανύποπτους περαστικούς. 

Ακόμη περισσότερες φορές παρατηρούμε σκυλιά να αποπατούν σε πάρκα της πόλης όπου παίζουν ή τρέχουν παιδιά και φυσικά οι «ιδιοκτήτες» τους να μην μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους, κάνοντας ότι... δεν τρέχει και τίποτα. 

Για να μην αναφερθούμε βέβαια στα δεκάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν στην πόλη ή για τις αγέλες που τρομοκρατούν φοιτητές και προσωπικό στην Πανεπιστημιούπολη (μοναδική περίπτωση στη χώρα όπου όσοι θέλουν να εγκαταλείψουν τα ζώα τους, ξέρουν πού θα τα πάνε...)

Κι ενώ όλα αυτά θα μπορούσαν να εξαλειφθούν αν εφαρμόζονταν ο Νόμος που υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες να σηματοδοτούν ηλεκτρονικά τα ζώα τους ώστε να μην μπορούν πια να τα εγκαταλείπουν κατά βούληση και μάλιστα ατιμώρητα, κανένας θεσμικός φορέας δεν ελέγχει την εφαρμογή του. 

Όπως και κανένας φορέας δεν ελέγχει την εφαρμογή του Νόμου για τα κινητά τηλέφωνα εν ώρα οδήγησης, ας πούμε. 

Ένας στους δύο οδηγούς οδηγούν μιλώντας στο κινητό ή (ακόμη καλύτερα) στέλνοντας μηνύματα, με αποτέλεσμα να αλλάζουν ρεύμα, να επιβραδύνουν ή να έχουν επικίνδυνα αφαιρεθεί.

Και πόσοι άλλοι οδηγούν στην ομίχλη στα τυφλά ή μπαίνουν στις σήραγγες χωρίς να ανάψουν καν τα φώτα των οχημάτων τους;

Και είναι πραγματικά να απορεί κανείς. Ποιος θα έχανε αν εφαρμόζονταν οι Νόμοι; Αν οι έλεγχοι γίνονταν σε τακτική βάση από εκείνους που έχουν την ευθύνη για την εφαρμογή τους; 

Αν μάλιστα έπεφταν και τα ανάλογα πρόστιμα δεν θα βελτιωνόταν η κατάσταση για όλους; Και για τους παραβάτες αλλά και για τα ...θύματά τους; Στη χώρα όμως  όπου το αυτονόητο είναι η ανομία τι να περιμένει κανείς;

Στις φωτογραφίες, οι προσπάθειες που κάνει ο Δήμος Καστοριάς (ο οποίος χορηγεί δωρεάν σακουλάκια και γάντια) για να ευαισθητοποιήσει τους  ιδιοκτήτες σκύλων μπας και ...εκπολιτιστούν. Στην πόλη μας, ούτε καν αυτό δεν θα δει κανείς.


Πηγή: skeptomenoipolites2013@gmail.com
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Γιατί δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι;
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3905561276562023104
item