Θεσπρωτία: Έναρξη λειτουργίας Ιατρείου Πολλαπλής Σκλήρυνσης στο νοσοκομείο Φιλιατών

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση στην εύκολη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις θεραπείες καθώς και στην ανάγκη δημιουργίας ενός ασθενοκεντρικού δικτύου, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση των υφιστάμενων υπηρεσιών Υγείας και τη δημιουργία νέων υπηρεσιών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη της λειτουργίας του Ιατρείου Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Στα πλαίσια αυτά, τη Δευτέρα 16/1/23 είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε για δεύτερη φορά στο Νοσοκομείο τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Νομού Θεσπρωτίας.

Τα μέλη του συλλόγου ξεναγήθηκαν στο χώρο που διαμορφώθηκε αποκλειστικά για να πραγματοποιούνται οι θεραπείες ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση κι ενημερώθηκαν για τις θεραπευτικές δυνατότητες που υπάρχουν. 

Επίσης ενημερώθηκαν και για τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τον ετήσιο απεικονιστικό έλεγχό τους με Μαγνητική Τομογραφία στο Νοσοκομείο.

Προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει το Ιατρείο, ήταν απαραίτητη η οργάνωση τόσο σε υλικά και υποδομές καθώς και σε έμψυχο δυναμικό.

Οι Νευρολόγοι του Νοσοκομείου υποστήριξαν με θέρμη από την αρχή το εγχείρημα. Ταυτόχρονα το απαραίτητο Νοσηλευτικό προσωπικό, εκπαιδεύτηκε επαρκώς στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων περιστατικών.

Το ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο και διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
Το Φαρμακείο έχει επίσης προετοιμαστεί με τις παραγγελίες των απαραίτητων φαρμάκων.

Τέλος στις 7/12/2022 υπογράφηκε Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Διοικητή του ΓΝ Φιλιατών και του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, που αφορά στα Νευρολογικά τμήματα των δύο Νοσοκομείων, και το οποίο θα προσφέρει την ιδιαίτερη επιστημονική στήριξη και τεχνογνωσία, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα Κέντρα Σκλήρυνσης στην Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Γρηγοριάδη.

Πέρα από το Ιατρείο Σκλήρυνσης, το τακτικό Νευρολογικό Ιατρείο του ΓΝ Φιλιατών λειτουργεί καθημερινά και οι πολίτες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο 2664360228

Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή κ. Μπούτσορας Κωνσταντίνος και Τρίτη-Πέμπτη κα Τσέλιου Δώρα.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΡΑΣ
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Έναρξη λειτουργίας Ιατρείου Πολλαπλής Σκλήρυνσης στο νοσοκομείο Φιλιατών
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 8565443659195355356
item