Θεσπρωτία: Θα υπάρξει καμμιά εξέλιξη;

Ένα θέμα, που είναι σε στασιμότητα, αφορά και στην ίδρυση και λειτουργία Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα. 

Σε ειδική εκδήλωση την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίο 2023, παρουσία των τοπικών αρχών, ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου.

Η νέα πρυτανική αρχή έχει στα σχέδιά της την εξέταση του θέματος Πανεπιστημιακού Τμήματος στην πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας ή έχει κλείσει οριστικά αυτό το ζήτημα;   

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρευρέθηκε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο οποίος εξέφρασε στη νέα Πρύτανη την προσμονή για τη συνδρομή της στη σύνδεση και της Ηγουμενίτσας με την ακαδημαϊκή κοινότητα και στην καθόλα δίκαιη επανένταξη της πόλης στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας

Κατά τα λοιπά η νέα πρύτανης, στην ομιλία της κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής τόνισε ότι «θα υπάρξουν αλλαγές. 

Θα πρέπει να γίνει αναδιοργάνωση και ο χρόνος πιέζει. Έχω επίγνωση ότι θα κληθώ να πάρω αποφάσεις, που δε θα αρέσουν σε όλους. Αλλά είμαι σίγουρη ότι στο τέλος της διαδρομής το κοινό όφελος θα είναι απτό», επισήμανε η νέα πρύτανης. 
 
Και συνέχισε λέγοντας: «Η θωράκιση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε ότι ήδη έχει κατακτήσει ως δυναμική και κύρος είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να οικοδομηθεί μια προοπτική. 

Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να επιβεβαιώσει τη θέση του ως μοχλού ανάπτυξης της Βορειοδυτικής Ελλάδας με έμφαση στην τεχνολογία αιχμής και στην υγεία».

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Θα υπάρξει καμμιά εξέλιξη;
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7319150830617873612
item