Άρτα: Οι Άρτινοί τίμησαν τον Άγιο τους Άγιο Μάξιμο Γραικό (φωτο)

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλινίκου ​και με αδιάκοπή την ροή των προσκυνητών που έσπευσαν να προσκυνήσουν το  Ιερό Λείψανο του Αγίου Μαξίμου του Γραικού καθώς και το Ιερό Λείψανο του Οσίου του Δαυίδ του εν Ευβοίας, τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Μαξίμου του φωτιστή των Ρώσων στον ομώνυμο ναό, στο Τρίγωνο Άρτας...
Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην Άρτα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του  Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του  Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, Γέροντας Γαβριήλ, ο οποίος τόνισε, ότι  ταπείνωση και μετάνοια είναι το μήνυμα που εκπέμπουν τόσο ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός όσο και ο Όσιος Δαβίδ ο εν Ευβοία.
Picture
​Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και την Παναγία την Παραμυθία, η οποία τιμάται την ίδια ημέρα με τον Όσιο Μάξιμο τον Γραικό, ακριβές αντίγραφο της οποίας έχει δωρισθεί στην ενορία από τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.
Picture
Κατά την διάρκεια της Ιεράς Πανηγύρεως τέθηκε επίσης σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Οσίου Μαξίμου του Γραικού, το οποίο φυλάσσεται στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, καθώς και η Αγία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, την οποία, για το διήμερο της Ιεράς Πανηγύρεως, εκόμισε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό ο Γέροντας Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία.
Picture
​Το Αναλόγιο, μαζί με τους Ιεροψάλτες της ενορίας, κόσμησε ο εκ Θεσσαλονίκης Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Χασανίδης με την συνοδεία του.
Picture
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Οι Άρτινοί τίμησαν τον Άγιο τους Άγιο Μάξιμο Γραικό (φωτο)
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3293370704321785691
item