Γιάννενα: ΕΛΜΕ Ιωαννίνων - Κινητοποίηση για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων της ειδικής αγωγής

Κινητοποίηση πραγματοποιεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου για τους μη μονιμοποιηθέντες ακόμα νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής.

Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής. 

Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.

Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας. 

Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αναφέρει: “Παρ’ όλα αυτά το Υπουργείο αρνείται να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση των χιλιάδων συναδέλφων μας με αποτέλεσμα να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά. 

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους”.

Η ΕΛΜΕ απαιτεί το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ – Ιωαννίνων συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του με 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 13/01 (11.00-14.00) και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΠΕΔΙΕΚ στις 13.30 όλες και όλους τους συναδέλφους, με αιτήματα:

  • την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων
  • την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών (με βάση τα αιτήματα που ψηφίστηκαν στο 20ό συνέδριο)

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΕΛΜΕ Ιωαννίνων - Κινητοποίηση για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων της ειδικής αγωγής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6125072322283952027
item