Ν. Ζηλανδία: «Απειλές και προσβολές» οδήγησαν την Άρντερν σε παραίτηση -«Πρωτοφανείς επιθέσεις» εναντίον της

Η Τζασίντα Άρντερν είπε ότι κοιμήθηκε ήσυχα μετά την παραίτησή της «για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό».

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι εικασίες ότι απειλές που δεχόταν συνέβαλαν στην απόφασή της να παραιτηθεί.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Τζασίντα Αρντερν δήλωσε πως δεν μετανιώνει για την παραίτησή της.

«Φυσικά αισθάνομαι θλίψη – αλλά επίσης έχω και μια αίσθηση ανακούφισης» είπε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

Η Άρντερν είπε ότι οι προσβολές και οι απειλές εναντίον της και της οικογένειάς της δεν αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα στην απόφασή της να παραιτηθεί, και πως ο λόγος ήταν ότι δεν είχε άλλη ενέργεια για να συνεχίσει.

«Είμαι άνθρωπος. Οι πολιτικοί είναι άνθρωποι. Δίνουμε ό,τι μπορούμε για όσο μπορούμε και μετά έρχεται η ώρα. Και για μένα ήρθε η ώρα. Ξέρω τι χρειάζεται αυτή η δουλειά. Και ξέρω ότι δεν έχω πια αρκετή ενέργεια για να την ανταποδώσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η Άρντερν.

Η Τζασίντα Αρντερν «εκδιώχθηκε από το αξίωμα»

Σύμφωνα με τον Guardian, πολιτικοί ηγέτες και δημόσια πρόσωπα της Νέας Ζηλανδίας θεωρούν πως η «συνεχής διαπόμπευση», οι προσβολές και οι προσωπικές επιθέσεις συνέβαλαν στην εξουθένωσή της – ορισμένοι βουλευτές λένε ότι η πρωθυπουργός «εκδιώχθηκε από το αξίωμα» και καλούν τη Νέα Ζηλανδία να επανεξετάσει την πολιτική της κουλτούρα.

«Είναι μια θλιβερή ημέρα για την πολιτική, στην οποία μία εξαιρετική ηγέτιδα έχει αφήσει το αξίωμά της εξαιτίας της συνεχούς συκοφαντίας που δεχόταν» δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος των Μαορί, Debbie Ngarewa-Packer, στον απόηχο της ξαφνικής παραίτησης της Άρντερν την Πέμπτη.

«Η οικογένειά της έχει αντέξει πολύ άσχημες επιθέσεις τα τελευταία δύο χρόνια και πιστεύουμε ότι αυτό είναι η πιο εξευτελιστική μορφή πολιτικής που έχουμε δει ποτέ» είπε.

Νέα Ζηλανδία: «Πρωτοφανείς» επιθέσεις κατά της πρωθυπουργού Άρντερν

Η πρώην πρωθυπουργός Χέλεν Κλαρκ, η πρώτη γυναίκα εκλεγμένη ηγέτιδα της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι η Άρντερν είχε αντιμετωπίσει «πρωτοφανείς» επιθέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της.

«Οι πιέσεις που δέχονται οι πρωθυπουργοί είναι πάντα μεγάλες, αλλά σε αυτή την εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των άρθρων clickbait, η Τζασίντα αντιμετώπισε βιτριολικό μίσος, το οποίο, κατά την εμπειρία μου, είναι πρωτοφανές στη χώρα μας» δήλωσε η ίδια. 

Επίσης, είπε: «η κοινωνία μας θα μπορούσε τώρα να προβληματιστεί για το αν θέλει να συνεχίσει να ανέχεται την υπερβολική πόλωση που καθιστά την πολιτική ολοένα και λιγότερο ελκυστικό επάγγελμα».

Τριπλασιάστηκαν οι απειλές κατά της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας το 2022

Το 2022, η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανέφερε ότι οι απειλές κατά της πρωθυπουργού σχεδόν τριπλασιάστηκαν μέσα σε τρία χρόνια. 

Ενώ η αστυνομία δεν μπορούσε να προσδιορίσει τα κίνητρα για κάθε μεμονωμένη απειλή, τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα έδειξαν ότι πολλές προέρχονταν από αντιεμβολιαστές, και η αντίθεση στη νομοθεσία για τη ρύθμιση των όπλων μετά τους μαζικούς πυροβολισμούς της 15ης Μαρτίου στο Κράισττσερτς ήταν ακόμη ένας παράγοντας.

Οι διαμαρτυρίες, σε συνδυασμό με τις αυξημένες απειλές κατά της πρωθυπουργού και άλλων βουλευτών, ώθησαν την Αρντερν το περασμένο έτος να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας.

epirusblog.gr
5 of 5
Ν. Ζηλανδία: «Απειλές και προσβολές» οδήγησαν την Άρντερν σε παραίτηση -«Πρωτοφανείς επιθέσεις» εναντίον της
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8775190456284955944
item