Πατέρας Αντώνιος: Ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων ο ιδρυτής της «Κιβωτού»

Η ώρα του εισαγγελέα έφτασε για τον πατέρα Αντώνιο. Σήμερα ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει λάβει κλήση να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη.

Βάσει των στοιχείων που συνέλεξαν οι δύο εισαγγελικές λειτουργοί υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να κληθεί σε εξηγήσεις ο πατήρ Αντώνιος ως ύποπτος για τη διάπραξη δύο αδικημάτων :

Κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

(κακούργημα)

Ηθική αυτουργία σε πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αδυνάτων προσώπων (πλημμέλημα).

Πατέρας Αντώνιος: Δεν αναμένεται να προσέλθει ο ίδιος στην Εισαγγελία

O πατήρ Αντώνιος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να προσέλθει ο ίδιος στην Εισαγγελία, αλλά να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του. 

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον κώδικα ποινικής δικονομίας, σε αυτή τη φάση της εισαγγελικής έρευνας δεν είναι υποχρεωτική η εμφάνιση του προσώπου που καλείται σε ανωμοτί κατάθεση, καθώς μπορεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, να ζητήσει προθεσμία για να λάβει γνώση της δικογραφίας και να συντάξει υπόμνημα με εξηγήσεις.

Κομβικό ρόλο στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί έχουν οι καταθέσεις δύο ανηλίκων, ενός 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου στη δομή επαρχιακής πόλης και ενός 15χρονου αγοριού, οι οποίοι φέρονται να έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους περιστατικά με ασελγείς πράξεις σε βάρος τους από τον ρασοφόρο.

Επιπλέον, από άλλες καταθέσεις φαίνεται πως έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις ότι εντός των δομών της "Κιβωτού" έχουν λάβει χώρα περιστατικά ξυλοδαρμών, απομόνωσης, καταναγκαστικής εργασίας κ.α. εν είδει τιμωρίας σε φιλοξενούμενα παιδιά. 

Οι τιμωρίες αυτές εκτιμάται από τις εισαγγελικές αρχές ότι ήταν η κεντρική γραμμή και η εντολή του πατρός Αντωνίου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού.

Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο έχουν κληθεί ως ύποπτοι και επτά υπάλληλοι της «Κιβωτού»

Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο έχουν κληθεί ως ύποπτοι για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων σε βαθμό πλημμελήματος και επτά υπάλληλοι της «Κιβωτού», οι οποίο ήδη έχουν λάβει προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους σήμερα, χωρίς να αποκλείεται να ζητήσουν και νέα προθεσμία.

Οι επτά υπάλληλοι έχουν κληθεί σε εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους σε δομές της Αθήνας, δύο σε δομή της Χίου και άλλους δύο στο Βόλο.

Οι έξι εξ αυτών θα δώσουν ανωμοτί κατάθεση για το πλημμέλημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος αδυνάμων προσώπων και μία υπάλληλος για το πλημμέλημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς φέρεται να μην μετέφερε σε γιατρό ή σε μονάδα πρώτων βοηθειών ως όφειλε ένα παιδί το οποίο είχε τραυματιστεί.

Όλες οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί την τελευταία τριετία (2020-2022).

Μετά από το στάδιο της παροχής εξηγήσεων οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων θα αποτιμήσουν το σύνολο της δικογραφίας και θα αποφανθούν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι.


epirusblog.gr
5 of 5
Πατέρας Αντώνιος: Ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων ο ιδρυτής της «Κιβωτού»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5317210744158499679
item