Ποιες είναι οι λέξεις που μπορούν να φέρουν έναν καλύτερο ύπνο;

Αν έχεις μωρό που δεν μπορεί να κοιμηθεί τότε πρέπει να το διαβάσεις αυτό. Επίσης πρέπει να το διαβάσεις αν δεν μπορείς να κοιμηθείς.

Αν έχεις αϋπνίες που σε ταλαιπωρούν. Κάθε φορά που πας να ξαπλώσεις αρχίζεις να σκέφτεσαι διάφορα που σε αναστατώνουν κι έτσι δεν βρίσκεις την κατάλληλη ηρεμία που θα σε βάλει στο τριπάκι να ηρεμήσεις. Κι όμως το να το καταφέρεις είναι τόσο απλό που θα σου φανεί αστείο.

Υπάρχουν μερικές φράσεις και λέξεις που πρέπει να λες έτσι ώστε να καταφέρεις να ηρεμήσεις.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η προϋπόθεση για να κερδίσεις πιο εύκολα έναν ξεκούραστο ύπνο είναι να ακούσεις, να διαβάσεις ή να πεις λέξεις και φράσεις που σε βάζουν στην αγκαλιά του Μορφέα.

Ποιες είναι αυτές; Ηρεμία, ξεκούραση, ανάπαυση. Λέγοντας, για παράδειγμα: «Πάω να ξεκουράσω το κορμί μου», «Θέλω να απολαύσω το κρεβάτι μου», «Έχω ανάγκη από ανάπαυση», «Ήρθε η ώρα της χαλάρωσης», κάνεις – κατά τους ερευνητές – την κατάλληλη προετοιμασία για έναν βαθύ, ποιοτικό ύπνο μειώνοντας τον καρδιακό ρυθμό.

Η πρότασή τους είναι να αντικαταστήσουμε τα υπνωτικά χάπια με αυτοκόλλητες σημειώσεις (στο μπάνιο, στο ψυγείο, στο κομοδίνο) με τις ανάλογες λέξεις και φράσεις – κλειδιά.

Φυσικά οι ερευνητές δεν βρήκαν το αυγό του Κολόμβου. Απλώς επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την τεράστια επίδραση που έχουν οι λέξεις στον εγκέφαλο.

epirusblog.gr
5 of 5
Ποιες είναι οι λέξεις που μπορούν να φέρουν έναν καλύτερο ύπνο;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6887996915191620451
item