Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στήνουν μπλόκο σήμερα στην Καρδίτσα

Μπλόκο στον κυκλικό κόμβο της Καρδίτσας επί του αυτοκινητόδρομου Ε65 αποφάσισαν να στήσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, σήμερα Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι.

Στο μπλόκο αναμένονται από όλη τη Θεσσαλία και τη Βοιωτία σύλλογοι αγροτών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Οι εκπρόσωποι των αγροτών μιλούν για οξυμένα προβλήματα του κλάδου, που τους αναγκάζουν να βγουν ξανά στους δρόμους.

Αγρότες: Διεκδικούμε επιδότηση σε πετρέλαιο και φθηνότερο ρεύμα

Ο πρόεδρος του ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας, μίλησε σήμερα στο MEGA, για τα αιτήματα των αγροτών.

«Είναι η εθνική οδός Καρδίτσας-Λάρισας και η παλιά εθνική Καρδίτσας-Αθηνών, εκεί έχουμε αποφασίσει να βγούμε, με τη συμπαράσταση και των συναδέλφων από τα Τρίκαλα και αύριο θα έχουμε και από τη Λάρισα στήριξη. Δεν ξεκινούν οι κινητοποιήσεις, συνεχίζουν απλά έφτασε ο «κόμπος στο χτένι».

Το κόστος παραγωγής είναι πάρα πολύ υψηλό, σε πολλά προϊόντα η τιμή δε καλύπτει το κόστος παραγωγής», είπε αρχικά.

«Περιμένουμε όλοι ένα νέο κύμα ακρίβειας, το πετρέλαιο έχει ακριβύνει. Διεκδικούμε επιδότηση στο πετρέλαιο και φθηνότερο ρεύμα. 

Τα λιπάσματα επίσης είναι ένα πρόβλημα, αγοράζαμε ένα τσουβάλι 20 ευρώ, πλέον το αγοράζουμε 40-50 ευρώ. Είμαστε λιγότεροι φέτος, γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται μας διώχνουν από το επάγγελμα», συμπλήρωσε ο κ. Τζέλλας.


epirusblog.gr
5 of 5
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Στήνουν μπλόκο σήμερα στην Καρδίτσα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5216298394753836098
item