Παύλος και Νικόλαος ανέλαβαν μεσολάβηση με κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή για την κηδεία του Κωνσταντίνου

Πυρετός συνεννοήσεων επικρατεί τις τελευταίες ώρες μετά τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για το τελετουργικό της κηδείας και τις ταφής του.

Οι δύο μεγαλύτεροι γιοί του Κωνσταντίνου, Παύλος και Νικόλαος έχουν αναλάβει την επικοινωνία με την κυβέρνηση και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου συνομιλούν με τον διευθυντή εθιμοτυπίας π. Πατρίκιο Καλεώδη.

Πηγές της οικογένειας έλεγαν νωρίς το πρωί στο iefimerida ότι περιμένουν τις κυβερνητικές αποφάσεις ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η οικογένεια έχει ήδη πάρει το πράσινο φως ώστε να γίνει η ταφή στο Τατόι.

«Ήταν επιθυμία του εκλιπόντος να ταφεί στο Τατόι δίπλα στους τάφους των γονέων του Παύλου και Φρειδερίκης. 

Αρχικά εξετάσαμε το ενδεχόμενο να γίνει και η εξόδιος ακολουθία σε κάποια εκκλησία εκεί κοντά ωστόσο οι ναοί της περιοχής είναι μικροί για τον κόσμο που αναμένεται κυρίως από εξωτερικό και θεωρούμε ότι ο πλέον κατάλληλος ναός είναι η Μητρόπολη Αθηνών» λένε στο iefimerida. 

Παράλληλα διαψεύδουν ότι ζήτησαν να γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη. «Ούτε ζητήσαμε κάτι τέτοιο ούτε θα το δεχόμασταν» τονίζουν.

Ηδη η οικογένεια έχει ενημερώσει προσωπικά όλους τους συγγενείς του Κωνσταντίνου που κατέληξε χθες από πολυοργανική ανεπάρκεια και τους επίσημους που επιθυμεί να παραβρεθούν στην κηδεία ενώ θα σταλεί και πρόσκληση όταν θα είναι ξεκάθαρη η εικόνα για το τελετουργικό.

Σήμερα αποφασίζει η κυβέρνηση για το τελετουργικό της κηδείας του Κωνσταντίνου

Εντωμεταξύ, οι Παύλος και Νικόλαος Γλίξμπουργκ είχαν επισκεφθεί ήδη από την περασμένη Πέμπτη το Μαξίμου και συναντήθηκαν με τον Γιώργο Γεραπετρίτη ενημερώνοντας για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του πατέρα τους. 

Επιθυμία της οικογένειας φαίνεται ότι είναι η κηδεία του Κωνσταντίνου να γίνει με τιμές πρώην αρχηγού κράτους και να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της σήμερα, ωστόσο δεν προκρίνεται το σενάριο να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα της οικογένειας του τέως.

Δεν θα έρθει ο βασιλιάς Κάρολος

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες την Βρετανική βασιλική οικογένεια δεν θα εκπροσωπήσει στην τελετή ο βασιλιάς Κάρολος καθώς οι Βρετανοί Βασιλείς δεν συνηθίζουν να παραβρίσκονται σε κηδείες μελών άλλων οικογενειών, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Πιθανό όμως θεωρείται να ταξιδέψει στην Αθήνα ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Γουίλιαμ καθώς ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν ένας από τους νονούς στη βάφτισή του το 1982. Επίσης ο Γουίλιαμ είναι νονός του Κωνσταντίνου-Αλέξιου γιου του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ ενώ οι δυο οικογένειες συνδέονται και με άλλες κουμπαριές. 

Συγκεκριμένα η βασίλισσα Ελισάβετ είχε βαφτίσει την μικρότερη κόρη του εκλιπόντα Θεοδώρα ενώ η πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον πεθερό της πρίγκιπα Φίλιππο είχαν βαφτίσει το γιο του Κωνσταντίνου, τον Φίλιππο, ενώ ο σημερινός βασιλιάς Κάρολος είχε βαφτίσει κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ Μαρία -Ολυμπία.


epirusblog.gr
5 of 5
Παύλος και Νικόλαος ανέλαβαν μεσολάβηση με κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή για την κηδεία του Κωνσταντίνου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5247021467566358454
item