Μητσοτάκης: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό για την επόμενη μέρα – Ποιες συνεργασίες απορρίπτει

Την προώθηση άμεσα νομοθετικής ρύθμισης για το “κόμμα Κασιδιάρη” προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα και στον Δημήτρη Δανίκα, υπογραμμίζοντας ότι «το πολιτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί τα συνταγματικά περιθώρια ώστε να μην εκπροσωπούνται στη Βουλή εγκληματικές οργανώσεις».

Συγκεκριμένα προανήγγειλε την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας ώστε στο πλαίσιο του Συντάγματος να μείνει εκτός Βουλή το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος βρίσκεται στη στην φυλακή ώς ένας από τα μέλη του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης – όπως έχει χαρακτηριστεί από το Δικαστήριο – Χρυσής Αυγής.

Μετεκλογικές Συνεργασίες

Στην συνέντευξη ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη διενέργεια εκλογών τον Απρίλιο ή τον Μάιο αποκλείοντας σε κάθε περίπτωση τη σύμπραξη για τη δημιουργία κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα Βελόπουλου. Αντιθέτως, δεν εμφανίζεται αρνητικός σε μία πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν νομίζω πως η ΝΔ μοιάζει πολύ σήμερα με τη Ν.Δ. άλλων δεκαετιών», αναφέρει χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος του είναι η αυτοδυναμία. Προσθέτει ωστόσο ότι «αν οι πολίτες με την ψήφο τους μας κατευθύνουν προς μια κυβέρνηση συνεργασίας, θα σεβαστούμε τη βούλησή τους».

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο γιατί δεν κηδεύεται με τιμές αρχηγού κράτους ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος επισημαίνοντας ότι «δεν έπρεπε να δοθούν αφορμές για νέους διχασμούς», ενώ προσθέτει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με την οικογένειά του για να αποδοθούν «οι τιμές που πρέπει».

Παρακολουθήσεις

Αναφερόμενος στο ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρο λάθος» που δεν θα έπρεπε να συμβεί, ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε το παραμικρό για το θέμα.

«Στην πορεία αναδείχθηκε μια συστημική αδυναμία, ένα πλαίσιο παρακολουθήσεων το οποίο ξέφυγε από τον αρχικό του σκοπό, άνθρωποι ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έφυγαν από τις θέσεις τους», σημειώνει, ενώ για περιπτώσεις όπως αυτές των Πάτση και Χειμάρα αναφέρει ότι πρόκειται για «δυσάρεστες εξαιρέσεις στον κανόνα», προσθέτοντας ότι αυτό που αναδεικνύεται είναι η ανάγκη να υπάρχουν συστήματα ελέγχου και αυστηρές τιμωρίες αποτροπής.

Αξιόλογοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ίδιος απαντώντας στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγνωρίζει ένα «εντυπωσιακό πολιτικό ένστικτο» στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ δηλώνει ότι υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους -σε μια επίδειξη χιούμορ- αρνείται να κατονομάσει για να μην τους κάψει στις εκλογές!

Προκλήσεις της νέας κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει ότι μεγάλη πρόκληση της επόμενης κυβερνητικής τετραετίας θα είναι το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων, γιατρών και εκπαιδευτικών. «Ζητάμε πολλά από τους καθηγητές και τους δασκάλους μας και δίνουμε λίγα», αναφέρει.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στον Δημήτρη Δανίκα πως επιδιώκει τη διαφορετική άποψη και τη διαφορετικότητα: «Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να περιλαμβάνει πολύ περισσότερες γυναίκες από τη σημερινή που κλείνει σιγά-σιγά τον κύκλο της» είπε.

epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό για την επόμενη μέρα – Ποιες συνεργασίες απορρίπτει
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2134273368170369945
item