Γιάννενα: Εκδήλωση με θέμα - «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο»

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο» συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, 18:00 – 20: 00 στον Πολιτιστικό ΠολυΧώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) στα Ιωάννινα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςστην Ελλάδα με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Europe Direct Ηπείρου.

Η εκδήλωση αναπτύσσεται σε δύο θεματικές ενότητες:

  1. Την «Αναπτυξιακή στρατηγική της Ηπείρου» θα παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ η Αναπληρώτρια Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής Νέλλη Παλαιολόγου, θα παρουσιάσει τη «Συνεισφορά της Ε.Ε. στην Ήπειρο». 
  1. Τις προοπτικές μιας «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Υγείας» θα συζητήσουν οι Ευρωβουλευτές Στέλιος Κυμπουρόπουλος (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και Εμμανουήλ Φράγκος (Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών) και ο Ιωάννης Γιαννακάκης Ιατρός Παθολόγος MD,PhD.

Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαίρη Μπιμπή, Διευθύντρια σύνταξης του ygeiamou.gr 

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Εισαγωγική τοποθέτηση για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία θα κάνει ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

Tο Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στις 10:30, στην Φρόντζου Πολιτεία το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα συνδιοργανώσουν σεμινάριο για τους δημοσιογράφους της Ηπείρου με θέμα: «Θέματα και εργαλεία του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ». 


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση epathinai@europarl.europa.eu

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκδήλωση με θέμα - «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ήπειρο»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2128326495001722741
item