Σκυλακάκης: Η Ελλάδα διαφεύγει τον κίνδυνο ύφεσης, χάρη στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Η δημοσιονομική πολιτική και η διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας απασχόλησαν ιδιαίτερα τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΑ, στην οποία παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλάκακης.

Ο κ. Σκυλακάκης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στην καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, αποτέλεσμα των πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Σκυλακάκης: Η Ελλάδα διαφεύγει τον κίνδυνο της ύφεσης, χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης

Παράλληλα, το ΑΕΠ, υπερβαίνοντας το 2022 τα 210 δισ. ευρώ, άλλαξε την εικόνα του χρέους (από 186,4% ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2018 και 180,7% το 2019 σε 168,9% το 2022 και 159,3% το 2023), αλλά και τη συνολική προοπτική της χώρας. 

Και ενώ, όπως είπε, είναι πολύ πιθανό η ύφεση να «χτυπήσει» τους κύριους εμπορικούς μας εταίρους, εξαιτίας της ανόδου των επιτοκίων στην Ευρώπη και διεθνώς, η Ελλάδα θα διαφύγει αυτόν τον κίνδυνο. 

Κάτι που θα συμβεί, χάρη στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στο ρυθμό των επενδύσεων, που είναι, ήδη, σημαντικά αυξημένος, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σοφία Κουνενάκη - Εφραίμογλου: Το Ταμείο Ανάκαμψης μοναδική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις

Η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τόνισε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προσθέτοντας ότι «όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο επιχειρηματικός κόσμος αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται θετικά στις δυνατότητες που προκύπτουν, για επενδύσεις στους τομείς της ψηφιοποίησης, της καινοτομίας, της βιωσιμότητας και της πράσινης μετάβασης, αλλά και για κινήσεις με στόχο την επιχειρηματική μεγέθυνση. 

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια μοναδική ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν, ακόμα και να επανεφεύρουν το μοντέλο λειτουργίας τους».

Η κυρία Εφραίμογλου αναφέρθηκε και στον καθοριστικό ρόλο της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με τη διατήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

«Έναν στόχο που πρέπει να πετύχουμε, αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε καλύτερους όρους χρηματοδότησης, να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και να θωρακίσουμε την ελληνική οικονομία, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο αβέβαιο» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.


epirusblog.gr
5 of 5
Σκυλακάκης: Η Ελλάδα διαφεύγει τον κίνδυνο ύφεσης, χάρη στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5277930303997587358
item