Άρτα: Συνάντηση ΓΚΟΚΑ με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής Ν. Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, κ. Μιχαήλ Νικολάου, τη Γραμματέα κ. Ε. Φακίτσα, τον Ταμία κ. Θωμά Γόγαλη και τα μέλη, κ. Αλέξανδρο Μόσιαλο, κ. Ράνια Τρομπούκη και κ. Πέτρο Παπαδόπουλο. 
Κατά τη συνάντηση αυτή, ενημερώθηκε για τις τρέχουσες εξελίξεις και για τα ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στο έργο και στην απονομή  της Δικαιοσύνης για την ΠΕ Άρτας...
Ειδικότερα, ενημερώθηκε για τις  εξελίξεις και τις αλλαγές που επιφέρει ο Νόμος για την «Καλλικρατική» λειτουργία των Πρωτοδικείων της χώρας, όπου προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς των υπηρεσιών τους στην έδρα κάθε Περιφέρειας, εφ’ όσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
Επί πλέον έγινε αναφορά στην αναγκαιότητα να συνεχισθεί η λειτουργία του Διοικητικού Δικαστηρίου και στην Άρτα, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Επίσης, συζητήθηκε η Πρόταση και αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου στην Άρτα , σε νέο χώρο και σε νέο κτίριο, γεγονός  που θα δώσει καλύτερες δυνατότητες πρόσβασης στους πολίτες, και θα διευκολύνει γενικότερα το έργο της Δικαιοσύνης. 
Η αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας ενημέρωσε τον κ. Γκόκα σχετικά με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με το ζήτημα αυτό, και αναλύθηκαν διεξοδικά οι λόγοι για την μετεγκατάσταση του κτιρίου του Δικαστικού Μεγάρου, ενός σημαντικού έργου για την Άρτα, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και των λειτουργών της Δικαιοσύνης.
Οι εκπρόσωποι του Δικηγορικού Συλλόγου έθεσαν παράλληλα το θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%, η οποία με τις δύσκολες συνθήκες της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, δημιουργεί προβλήματα στους ελεύθερους επαγγελματίες, επομένως και στους Δικηγόρους, και ιδιαίτερα στους νεότερου.
Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα που έχει προκύψει, με τη σχετική αγωγή που κατέθεσε το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) για ανακριβή δήλωση, όπως θεωρεί το ίδιο, των ιδιοκτησιακών στοιχείων των πολιτών της περιοχής της Βαλαώρας πλησίον του Στρατοπέδου “ΒΕΡΣΗ”, και του μετέφεραν την αναστάτωση των πολιτών της περιοχής του Στρατοπέδου της Άρτας, αφού το ΤΕΘΑ διεκδικεί μέρος των ιδιοκτησιών που κατέχουν εδώ και πολλά χρόνια οικόπεδα, τμήματα οικοπέδων και σπίτια.
Ο κ. Γκόκας από την πλευρά του, αφού άκουσε όλα τα προβλήματα, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, ότι θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και την επίλυση των ζητημάτων που θέτουν και προωθούν, αφού αυτά αφορούν και στην άμεση και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Άρτας. 
Όπως επίσης, τόνισε ότι από την πλευρά του, θα προχωρήσει σε οποιαδήποτε Κοινοβουλευτική παρέμβαση απαιτείται, για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που τέθηκαν και για την υλοποίηση των σχετικών προτάσεων που συζητήθηκαν. 
Χαρακτήρισε δε, και από την πλευρά του, ιδιαίτερα σοβαρό το ζήτημα της διεκδίκησης των ιδιοκτησιών ή μέρους ιδιοκτησιών πολιτών της Άρτας από το ΤΕΘΑ, αφού αν δεν δοθεί λύση, θα έχει ως συνέπεια δικαστικές περιπέτειες, ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες. 
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Συνάντηση ΓΚΟΚΑ με αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5702467380143111226
item