Γιάννενα: Αστικοί... σκουπιδότοποι

Οι αστικοί σκουπιδότοποι είναι μια νέα και καινοτόμος αντίληψη των αρμοδίων της πόλης μας για τον σύγχρονο πολιτισμό. 

Έτσι, συνεχίζεται -για παράδειγμα- η επίδειξη πολιτισμού στη στάση Παπουτσή του ΚΤΕΛ,  εκεί όπου οι φοιτητές και άλλοι επισκέπτες της πόλης μας περιμένουν το λεωφορείο για να μεταφέρουν και στις δικές τους πόλεις τις εντυπώσεις από την πόλη «των γραμμάτων και των τεχνών». 

Αλλά, όταν χάνεται η ντροπή…

Συνεχίζονται επίσης οι εικόνες «Μπαγκλαντές» στην Εθνική οδό-είσοδο της πόλης με τα αμάζευτα σκουπίδια, κάτι που δεν θα δει κανείς σε καμιά άλλη πόλη της χώρας. Μάλλον κάτι θα κατάλαβαν λάθος εκείνοι που ανέλαβαν τις τύχες της πριν τέσσερα χρόνια...  

Oι «πολίτες» σε εισαγωγικά σαφώς έχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης εφόσον οι ίδιοι ρυπαίνουν πετώντας από τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς (το εσωτερικό τους όμως το θέλουν καθαρό!) 

Από τη στιγμή όμως που η επίσημη εξουσία σε κάθε μορφή της (τοπική η μη) δεν μπορεί και δεν θέλει να επιβάλει ποινές, οφείλει να κάνει τη δουλειά για την οποία υπάρχει και αμείβεται.

Έλλειψη ουσιαστικής παιδείας, απαξίωση του δημόσιου χώρου, μηδενική προστασία του περιβάλλοντος κτλ. από τη μία - αδιαφορία, ψηφοθηρία και μικροπολιτικές από την άλλη και η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς...


Πηγή: skeptomenoi polites2013
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Αστικοί... σκουπιδότοποι
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8343209633142874037
item