Πρέβεζα: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Σουμαλεύρη η ιστορία των γιατρών και της Υγείας στο Νομό Πρέβεζας

Η ιστορία των γιατρών και της Υγείας στο Νομό Πρέβεζας παρουσιάζεται μέσα από το βιβλίο - λεύκωμα του γιατρού Σπύρου Σουμαλεύρη, την έκδοση του οποίου χρηματοδότησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και θα διανέμεται δωρεάν από τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Ο Σπύρος Σουμαλεύρης σ’ αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον λεύκωμα, η παρουσίαση του οποίου έγινε το Σάββατο στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο στην πορεία των δομών υγείας στην περιοχή από την ενετοκρατία μέχρι και σήμερα, ενώ οι γνωστές και άγνωστες πτυχές περιγράφονται με μοναδικές εικόνες στο λεύκωμα.

Παραβάλλονται πληροφορίες από ιστορικά αρχεία για την εξέλιξη της ιατρικής περίθαλψης και των υποδοµών σε Πρέβεζα, Πάργα, Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό, ενώ καταγράφονται και πληροφορίες για τους πρώτους γιατρούς.

Για το βιβλίο, τον συγγραφέα αλλά και για γενικότερα θέματα που σχετίζονται με τη υγεία μίλησαν ο Θεόδωρος Δαρδαβέσης (κοσμήτορας της σχολής Επιστημών Υγεία του Α.Π.Θ , Μαρία Κωνσταντή καθηγήτρια και Διευθύντρια του εργαστηρίου Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Τρουμπούκης Αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας της Ιατρικής Σχολής των Επιστημών Υγεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την ομιλία του Διευθυντή των Γενικών Αρχείων Κράτους Πρέβεζας Σπύρου Σκλαβενίτη, που απουσίαζε για λόγους υγείας, διάβασε η συντονίστρια της εκδήλωσης Ελευθερία Αγγέλη-Παπαϊωαννίδη φιλόλογος και πρώην δημοτική σύμβουλος.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ο πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας και σημερινός Ειδικός Γραμματέας Θωμάς Δήμας και ο νυν Πρόεδρος Δημήτρης Σουμαλεύρης, οι οποίοι και χαρακτήρισαν την έκδοση του Λευκώματος, ως μια θαυμάσια ιδέα με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας τίμησε τους γιατρούς Επαμεινώνδα Λέκκα, Αριστείδη Καββαδία και Γιώργο Λιανό για την προσφορά τους.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε πως ξεκίνησε η ιδέα του λευκώματος και πως πραγματοποιήθηκε ευχαριστώντας από καρδιάς όλους τους συντελεστές αλλά και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την παρουσίαση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως & Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, οι Βουλευτές Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης και Κώστας Μπάρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός,ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης, ο διοικητής του Γ.Ν. Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι από τους ιατρικούς συλλόγους Ιωαννίνων και Άρτας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Σουμαλεύρη η ιστορία των γιατρών και της Υγείας στο Νομό Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6255252274873746675
item