Άρτα: Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Άρτας

Στις 8 Γενάρη αποφασίζουμε για την κλιμάκωση του αγώνα μας

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΑΣΝΑ με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει τον αγώνα των εκατοντάδων αγροκτηνοτρόφων που το προηγούμενο διάστημα βγήκαν στο δρόμο για να υπερασπιστούν το εισόδημά τους στην Καρδίτσα και αλλού.

Η αντίσταση στην αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ είναι η μοναδική μας επιλογή για να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή ζωή.

Αυτή η πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών του δικού μας μόχθου, έχει εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος παραγωγής, μας αφήνει απροστάτευτους στο έλεος του καιρού χωρίς να αποζημιωνόμαστε στο 100% για τις καταστροφές στις παραγωγές μας , κρατάει χαμηλά τις τιμές των προϊόντων μας, δεν μας πληρώνει στην ώρα μας ή και καθόλου, μας οδηγεί στη φτώχεια.

Ο αγώνας και τα αιτήματά μας αφορούν όλο το λαό. Η ακρίβεια στο ρεύμα στα καύσιμα κλπ, που ζητάμε να μειωθούνε δεν είναι μόνο για τα χωράφια μας, αλλά και για τα σπίτια και τα μαγαζιά. 

Επίσης, όταν ζητάμε επιδότηση των αγροεφοδίων (στο λίπασμα, τις ζωοτροφές κλπ), είναι για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, που μπορεί να εξασφαλίσει τρόφιμα πιο φτηνά για τον λαό.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε πως ο προϋπολογισμός δίνει εκατοντάδες εκατ. Ευρώ για πετρέλαιο σε εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους και σε μας μόνο 68 εκατ. για μια φορά μόνο, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το είχε κόψει απ’ το 2016.

Το πετρέλαιο ξεπέρασε πολλές φορές τα 2 ευρώ στην καλλιεργητική περίοδο, το αγροτικό ρεύμα τριπλασιάστηκε, οι ζωοτροφές, τα λιπάσματα κλπ διπλασιάστηκαν, ενώ η νέα ΚΑΠ προβλέπει μειωμένες ενισχύσεις και κατευθύνει την συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια.

Γι αυτό ζητάμε: αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα αγροεφόδια, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0,07λεπτά /KWH. 


Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν ένα λογικό κέρδος για την επιβίωσή μας, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τη χρονιά που πέρασε και άμεση πληρωμή των χρωστούμενων απ’ τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς. 


Έργα υποδομής και άρδευσης για να συνεχίσουμε να παράγουμε.


Συνάδελφοι, στις 8 Γενάρη θα πάρουμε μαζικά μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια της Λάρισας. 


Θα αποφασίσουμε για την κλιμάκωση του αγώνα μας, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι εξαιτίας της αδιαλλαξία της θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της.


Είμαστε αποφασισμένοι για έναν αγώνα σκληρό και μακροχρόνιο που με το δυνάμωμα των αγροτικών συλλόγων, της ομοσπονδίας και της ΠΕΜ, με μεγαλύτερη συμμετοχή των αγροκτηνοτρόφων και την κοινή δράση όλων των εργαζομένων σε πανελλαδικό επίπεδο, θα φέρει αποτελέσματα.


Αυτό που χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσουμε πως τα προβλήματα δεν λύνονται με ανέξοδες κουβέντες στα καφενεία ούτε με αναθέσεις σε παλιούς και νέους σωτήρες μένοντας στους καναπέδες.


Χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1246459975363990719
item