Τσαπανίδου: Οι ανησυχίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι εύλογες

«Τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας υπόθεση», ανέφερε αρχικά η Πόπη Τσαπανίδου.

«Μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν την εργαλειοποίησε, δεν προσπάθησε να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη μιας προεκλογικής επικοινωνίας. Ας μην υποπέσει σ' αυτό το ατόπημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημειώνει στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ειδικότερα, η κ. Τσαπανίδου αφού επισημαίνει ότι «η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, είναι μια υπόθεση που ενώνει όλους τους Έλληνες, πάνω από κομματικές ταμπέλες» και ότι «ο αγώνας για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι εθνικός και διαρκεί δεκαετίες», αναφέρει ότι «οι ανησυχίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης, είναι εύλογες, καθώς προκύπτουν μετά από σειρά δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο που μιλάνε για δανεισμό και ανταλλαγή των γλυπτών, αλλά και δημοσιευμάτων στον ελληνικό Τύπο που κάνουν λόγο για υβριδική λύση».

«Η κυβέρνηση, λοιπόν», σημειώνει, «οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι σημαίνει και τι συνιστά υβριδική λύση και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων».

Αναφέρει, επιπλέον, ότι η υπουργός Πολιτισμού «η οποία επιχειρεί με αιχμές να μετατρέψει ένα τόσο κρίσιμο θέμα, σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, ας μην ξεχνά ότι το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο δρόμος για τη μετέπειτα θετική απόφαση της UNESCO, με την υιοθέτηση σύστασης που αναγνώριζε ρητά την ηθική, πολιτιστική και νομική διάσταση της επανένωσης των γλυπτών».

Καταληκτικά, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τα γλυπτά του Παρθενώνα, είναι εθνικής αλλά και οικουμενικής σημασίας υπόθεση» και πως «μέχρι σήμερα καμιά κυβέρνηση δεν την εργαλειοποίησε, δεν προσπάθησε να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη μιας προεκλογικής επικοινωνίας». «Ας μην υποπέσει σ' αυτό το ατόπημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημειώνει.


epirusblog.gr
5 of 5
Τσαπανίδου: Οι ανησυχίες του αρχηγού της αντιπολίτευσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι εύλογες
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3966656639231755353
item