Φαρμακονήσι, βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός προσπαθεί να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού

Μετά το νέο προκλητικό επεισόδιο, όταν τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε και παραλίγο να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού, βίντεο από Έλληνες ψαράδες δείχνει τα τουρκικά σκάφη πολύ κοντά στο Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με πλάνα που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, τα τουρκικά σκάφη φαίνονται μια ανάσα από το Φαρμακονήσι.

Έλληνες ψαράδες, που βρίσκονταν κοντά, ενημέρωσαν το Λιμενικό για τις κινήσεις των Τούρκων και η αντίδραση ήταν άμεση.

Ένα σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής έφτασε στο σημείο όπου τρία τουρκικά σκάφη είχαν εισβάλει υπό την εποπτεία τουρκικού περιπολικού στα ελληνικά ύδατα.

Το πλωτό του Λιμενικού περνάει ξυστά από το ελληνικό αλιευτικό και κατευθύνεται προς τις τουρκικές μηχανότρατες που αλίευαν στην περιοχή, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

«Οι Τούρκοι ειδοποίησαν το δικό τους λιμενικό και ήρθε να διώξει το ελληνικό λιμενικό από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το τούρκικο λιμενικό ήταν δύο μίλια, τουλάχιστον, δυτικά μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ξεπέρασε και το Φαρμακονήσι και πήγαινε», ανέφερε στον ΣΚΑΪ αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι άνθρωποι του ελληνικού Λιμενικού έριξαν και προειδοποιητικές βολές στον αέρα, όταν είδαν την τουρκική ακταιωρό να έρχεται καταπάνω τους.

Φαρμακονήσι: «Το τουρκικό λιμενικό έκανε στροφές γύρω από το δικό μας -Προσπάθησε να το βουλιάξει»

Ο Τούρκος καπετάνιος ανέπτυξε αμέσως ταχύτητα και κινήθηκε στην πορεία του ελληνικού, προκαλώντας την αντίδραση του ελληνικού πληρώματος.

«Το τούρκικο λιμενικό έκανε γύρω-γύρω στροφές από το δικό μας, μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, για να το βουλιάξει», τόνισε χαρακτηριστικά ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Έρχεται δίπλα ή θα σου φωνάξει στο VHF σαν πρώτη προειδοποίηση και θα σου πει ''είσαι στα τουρκικά χωρικά ύδατα, γύρισε πίσω'', έρχεται δίπλα σου, θα σου κάνει μανούβρες, αν είσαι μικρό σκάφος, 90% θα σε βουλιάξει, μετά θα αρχίσει η μορφή της απειλής και γυρίζει το πολυβόλο επάνω σου», επισήμανε.

Αυτήν τη φορά οι Τούρκοι με απόλυτα προκλητικό τρόπο κινήθηκαν εναντίον του περιπολικού της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
epirusblog.gr
5 of 5
Φαρμακονήσι, βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός προσπαθεί να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2480401354286763447
item