Συνάντηση Σακελλαροπούλου - Σολτς στο Βερολίνο - Στο τραπέζι πολεμικές αποζημιώσεις

Με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς συνατήθηκε νωρίτερα σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Βερολίνο.

Κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο σχέσεων και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συχνότητα των επαφών υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών.

Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε στον Γερμανό καγκελάριο ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει ενωμένη στην καταδίκη της παράνομης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

solts_sakelaropoulou2
Αναφερόμενη στην Τουρκία, η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την πάγια θέση της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία το μόνο μέσο επίλυσης διακρατικών διαφορών είναι ο διάλογος με βάση το διεθνές δίκαιο και δήλωσε ότι η χώρα μας εκτιμά ιδιαιτέρως τη στάση της Γερμανίας απέναντι στις τουρκικές απειλές, οι οποίες συνδυάζονται με μια εμπρηστική ρητορική σε πρωτοφανή επίπεδα.

Ως προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, η Πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή τους προοπτική, τονίζοντας ότι το θέμα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Ε.Ε.

Η κυρία Σακελλαροπούλου κατέστησε επίσης σαφές ότι για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντική η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, και η αποφυγή της εργαλειοποίησής του.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για τη χώρα μας το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, χαρακτηρίζοντας αναγκαία τη διεξαγωγή σχετικού διαλόγου.

Νωρίτερα, η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στο Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου.

epirusblog.gr
5 of 5
Συνάντηση Σακελλαροπούλου - Σολτς στο Βερολίνο - Στο τραπέζι πολεμικές αποζημιώσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6196006341457820917
item