Η «Πυραμίδα» του Ταΰγετου χιονισμένη από ψηλά – Το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της Ελλάδας (βίντεο)

Η κορυφή Ταΰγετου ή αλλιώς «Πυραμίδα» βρίσκεται στα 2.407 μέτρα υψόμετρο.

Πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή, ίσως, κορυφή βουνού στην Ελλάδα και την πιο μυστηριώδη συνάμα, μιας και τη συνοδεύει ένας άλυτος, εδώ και χιλιάδες χρόνια, γρίφος. 

Η απόλυτη πυραμίδα, που σχηματίζεται στην κορυφή του Ταΰγετου είναι ένα παιχνίδι της φύσης ή μία γιγάντια ανθρώπινη κατασκευή, που ξεπερνά σε διάσταση και βαθμό δυσκολίας κατασκευής κάθε φαντασία;

Οι εικόνες από την κορυφή του Ταΰγετου, η οποία είναι «ντυμένη» στα λευκά, είναι πραγματικά καθηλωτικές και εξάπτουν την ανθρώπινη φαντασία.

Μια μεγάλη μερίδα ερευνητών υποστηρίζει πως η κορυφή του Προφήτη Ηλία (2407μ. ύψος), λαξεύτηκε, είτε εξ ολοκλήρου είτε εν μέρει, προκειμένου να αποκτήσει σχήμα πυραμίδας και να λειτουργήσει τελετουργικά και λατρευτικά.

Αυτό, όπως λένε, «αποδεικνύεται από την απόλυτη κανονικότητα της πυραμίδας» (οπτικά, είναι ένα τέλειο ισοσκελές τρίγωνο) και κυρίως, «από την τεχνητή οριζοντίωση της βάσεώς της», όπου το έδαφος είναι σχετικά πιο λείο και ομαλό.

Αυτή η μερίδα κάνει λόγο για ένα μεγαλιθικό μνημείο, σαν αυτά που συναντώνται σε όλη την Ευρώπη, την περίοδο 3.500 – 2.000 π.Χ. 

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η ηλικία της πυραμίδας όσο και οι αρχικές της διαστάσεις είναι αδύνατο να υπολογιστούν.

epirusblog.gr
5 of 5
Η «Πυραμίδα» του Ταΰγετου χιονισμένη από ψηλά – Το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της Ελλάδας (βίντεο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7984718131303491610
item