Όσοι κουτσομπολεύετε, θυμίζετε γείτονες που κρυφακούν απ’ το μπαλκόνι

τόσο εύκολο είναι και για τους άλλους να κουτσομπολέψουν εσένα. 

Σκέφτεσαι μόνιμα έναν κόσμο γεμάτο νέα κουτσομπολιά, spicy θέματα που δε γυρίζουν μόνο γύρω από τους διάσημους αλλά και από τον περίγυρό σου, κι έτσι ενθουσιάζεσαι. 

Περιμένεις να μάθεις καθετί για τη ζωή των άλλων και τρομάζεις στη σκέψη ενός κόσμου γεμάτου ηρεμία και αδιαφορία για τα κουτσομπολιά του γείτονα, ενώ ο διάλογος «τα έμαθες;», «όχι δε με νοιάζει» φαντάζει ουτοπικός.

Πρέπει. Πρέπει. Πρέπει. Πρέπει να τα ξέρεις όλα για να είσαι ο καλύτερος και να μη σε περάσουν και για κανέναν ανόητο. Αν δεν έχεις μάθει την αλλαγή που έγινε στη ζωή του τάδε είναι σαν να έχεις χάσει την αλυσίδα των πραγμάτων, κι άντε να βρεις τη σύνδεση μετά.

Το να μαθαίνεις για όλα όσα απασχολούν τους άλλους, σε βοηθάει να βρεις ένα νόημα στη ζωή σου και να ασχοληθείς με κάτι σημαντικό. 

Σε παρακινεί να σηκωθείς κι εσύ από τον καναπέ, να πας για τρέξιμο όπως ο Γρηγόρης και να γραφτείς σε σεμινάρια barista όπως η Μαρία από τον έκτο. Δεν έχει καμία σημασία αν δε σου αρέσει το τρέξιμο και δεν πίνεις καφέ.

Δεν είσαι ο μόνος που εξασκείς το σπορ του κουτσομπολιού, είστε ολόκληρη παρέα κι αν φύγεις εσύ φοβάσαι ότι κάτι θα πάει στραβά. 

Φυσικά όμως, δε γίνεται κιόλας να κόψεις «μαχαίρι» αυτή σου τη συνήθεια, διότι είναι κάτι που κόβεται δύσκολα σωστά; Σαν να λέμε είναι τόσο δύσκολο, που ίσως θα έπρεπε να έχει την ίδια αντιμετώπιση με τις ουσίες. Χρειάζεσαι αποτοξίνωση, έτσι; Ή αυτό ή βρίσκεις δικαιολογίες.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα λοιπόν τα πράγματα. Αποτοξίνωση χρειαζόμαστε όλοι, ακόμα και από τις πολλές τσίχλες με ζάχαρη. Δε χρειάζεται να κανείς σαν παλαβός και να ψάχνεις απεγνωσμένα δικαιολογίες για να πείσεις ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή.

Τι σε κόφτει εσένα εάν η Μαρία έπαιξε δεξί χαφ στον αγώνα κορασίδων; Είναι σαν να μας λες πως πρέπει να μας νοιάζει και να θέλουμε με δαιμονικές λεπτομέρειες να ξέρουμε πώς και πού έκανες σεξ με τον σύντροφό σου χθες το βράδυ. «Τι δεν έκανες; Γιατί δεν έκανες, αφού είσαι νέο πλάσμα; Δεν είναι νορμάλ αυτό». 

Όσο εύκολα κουτσομπολεύεις εσύ τους άλλους, τόσο εύκολο είναι και για τους άλλους να κουτσομπολέψουν εσένα. Γουστάρεις να μαθαίνει μια γειτονιά με δέκα σπίτια, ποια κάρτα θα είναι η επόμενη για τον καθένα -λες και είσαι επιτραπέζιο;

Αν όμως δε γουστάρεις και νιώθεις άβολα, όχι μόνο με το κουτσομπολιό αλλά και με τη ζωή σου, άλλαξε πορεία. Βγες από τη μάστιγα των «υποτιθέμενων νορμάλ» και πήγαινε στην πραγματικότητα των πραγμάτων. 

Ανακάλυψε τη θεωρία των πάντων, είναι πιο ενδιαφέρουσα από το τι έκανε ο Θανάσης χθες στη ΔΕΗ. Πιάσε ένα βιβλίο στα χέρια σου, μορφώσου, ξεκίνα κάποιο άθλημα.

Γίνε όλα όσα δεν ξέρεις πως είσαι και φοβάσαι να ανακαλύψεις. Αν ο φίλος σου θέλει να ζήσει έτσι, ας ζήσει, εσύ θέλεις; Αν θέλεις, τότε μη σε πειράξει που έχω έναν γνωστό στην τράπεζα και θα τον ρωτήσω ποσά λεφτά έχεις. 

Κι ελπίζω να μη σ’ ενοχλεί που είπα σ’ όλους για ποιο πράγμα ντρέπεσαι πιο πολύ στη ζωή σου και τώρα όλοι ξέρουν πώς να σε περιγελάσουν. Λυπάμαι, νόμιζα πως έτσι είναι η αλυσίδα του κουτσομπολιού, όχι;

Κουτσομπολιό θα πει μπαίνω στην προσωπική ζωή του άλλου, την κρίνω και μιλάω γι’ σε αυτή δίχως να μου ανήκει.

Δε με νοιάζει θα πει είμαι ελεύθερος. Δε με νοιάζει θα πει, είμαι καλός σ’ αυτό που κάνω σαν άνθρωπος. 

Δε με νοιάζει θα πει επιτέλους βρήκα εμένα και δε με ψάχνω στις ζωές των άλλων. Δε με νοιάζει θα πει είμαι διανοούμενος. Δε με νοιάζει θα πει βρήκα επιτέλους την ηρεμία μου.

epirusblog.gr
5 of 5
Όσοι κουτσομπολεύετε, θυμίζετε γείτονες που κρυφακούν απ’ το μπαλκόνι
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1709716541156538519
item