Άρτα: Αρτινών Πολιτών Παρέμβαση

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΥΣΥΧΙΕΣ ΜΑΣ

Αγαπητοί μας συνδημότες την 18 Ιανουαρίου έτους 2022 με παρέμβαση μας την οποία δημοσιεύσαμε στα τοπικά ΜΜΕ κάναμε γνωστή στους συμπολίτες μας τη ανησυχία μας για την μείωση του πληθυσμού του νομού μας καλώντας όλους τους συμπολίτες μας να απογραφούν στο νομό μας.

Ταυτόχρονα καλούσαμε τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τους φορείς του νομού μας κινούμενοι όλοι μαζί στην εξεύρεση των απαραίτητων προϋποθέσεων οι όποιες θα απέτρεπαν το γεγονός αυτό.

Δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε κανένας στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας και σήμερα ο νομός μας πλέον στην επόμενη κοινοβουλευτική θητεία να έχει δυο (2) κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας αντί για τρεις (3) που μέχρι σήμερα μας εκπροσωπούσαν.

Υπενθυμίζουμε σε όλους σας το κείμενο της τότε ανακοίνωσης μας το οποίο είναι το παρακάτω:
«ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

ΑΠΟΓΡΑΦΗ
ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

Με αφορμή τα όσα έγιναν γνωστά τον τελευταίο καιρό και αφορούν την απογραφή στο νομό μας ως «ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» έχουμε να εκφράσουμε προς την τοπική μας κοινωνία τις παρακάτω σκέψεις μας.

Όπως είναι γνωστό ο πληθυσμός στο νομό μας κατά την απογραφή του έτους 2011 ανήρχετο στις 67.000 περίπου και το 2001 ανήρχετο στις 82.000 περίπου.

Κατά την απογραφή του 2021 και με τα μέχρι σήμερα γνωστά γεγονότα δυστυχώς ο πληθυσμός στο νομό μας μειώθηκε ακόμη περισσότερο και με τις σημερινές πληροφορίες να ανέρχεται στις 62.000 περίπου, το γεγονός δε αυτό της περαιτέρω σημαντικής μείωσης του πληθυσμού στο νομό μας θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για όλους μας.

Εμείς από την πλευρά μας απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους του νομού μας κυρίως δε τους συμπολίτες μας που μέχρι σήμερα δεν έχουν απογραφεί, όπως ενεργοποιηθούν και απογραφούν στο νομό μας συμβάλλοντας από την μεριά τους στην μη περαιτέρω μείωση του πληθυσμού του Νομού μας.

Αρχικά θα μειωθεί η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νομού μας που κατά πληροφορίες από 3 βουλευτές που σήμερα μας εκπροσωπούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η εκπροσώπηση μας θα περιοριστεί στους 2 με όλα τα αρνητικά επακόλουθα.

Η μείωση του πληθυσμού στο νομό μας πρέπει να μας προβληματίσει όλους και να μας αφυπνίσει γιατί οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές αφού ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους, με τους νέους μας να μεταναστεύουν, σχολεία να κλείνουν, χωριά να ερημώνουν, αναπτυξιακά έργα μηδέν με συνέπεια την μείωση των θέσεων εργασίας και τον οικονομικό μαρασμό του νομού μας ενώ όμοροι νομοί της περιφέρειας Ηπείρου να έχουν σημαντική ανάπτυξη και αύξηση του πληθυσμού τους.

Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τους φορείς του νομού μας κινούμενοι όλοι μαζί στην εξεύρεση των απαραίτητων προϋποθέσεων που θα αναστείλουν τον κατήφορο αυτό του νομού μας.

Στο σημείο αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε σε ορισμένα σοβαρά ζητήματα που τίθενται από τους συμπολίτες μας και δυστυχώς δεν «ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου» τα οποία μέχρι και σήμερα χρονίζουν χωρίς εξεύρεση λύσεων για την υλοποίηση των μεγάλων και σημαντικών έργων που θα δώσουν ώθηση ανάπτυξης στο νομό μας.

Συγκεκριμένα σοβαρά είναι τα ερωτήματα που τίθενται για την μη υλοποίηση της οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου, των εγγειοβελτιωτικών έργων, του Πανεπιστημίου, του Διατροφικού Πάρκου της νέας γέφυρας, την αξιοποίηση του Αμβρακικού, την αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου, την αξιοποίηση λιμένα Κόπραινας, του ΒΙΠΑ, του OPEN MALL, του ΞΕΝΙΑ του πάρκου Τζουμέρκων, δρόμος Βουργαρέλι – Καταρράκτης, το Δασικό χωριό κ.λ.π.

Για την μη υλοποίηση αυτών υπάρχει ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων τα οποία κατά την άποψη μας δεν επιδεικνύουν τον απαραίτητο ζήλο αλλά και την οφειλόμενη προσπάθεια για την υλοποίηση των σοβαρών αυτών έργων.

Είναι δεδομένη επί παραδείγματι η ευθύνη του δήμαρχου για την μη υλοποίηση ακόμη της νέας γεφύρωσης, του ΞΕΝΙΑ κ.λ.π του δήμαρχου και του Πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου για το OPEN MALL, του Περιφερειάρχη, του δήμαρχου και του Προέδρου του Επιμελητήριου για το ΒΙΠΑ καθώς και των Κοινοβουλευτικών μας εκπρόσωπων για την γενική απραγία στο νομό μας.

Η μη υλοποίηση αυτών των έργων αλλά και πολλών άλλων καθιστά τον νομό μας περιοχή υπανάπτυκτη με αποτέλεσμα την μείωση του πληθυσμού μας λογω μη ανάπτυξης και έλλειψης θέσεων εργασίας αλλά και της ανυπαρξίας των απαραίτητων προϋποθέσεων και υποδομών για επενδύσεις επιχειρηματιών στο νομό μας.

Είναι γεγονός ότι η μη υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων, η μη αξιοποίηση του Αμβρακικού κόλπου σε συνδυασμό με το μεγάλο κόστος παραγωγής του πρωτογενή τομέα αλλά και την μηδαμινή τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας στερούν από τους συμπολίτες μας εισοδήματα και τους καθηλώνουν στα χαμηλά οικονομικά στρώματα.

Θα πρέπει κατά την άποψη μας να δραστηριοποιηθούν όλοι οι εκπρόσωποι του νομού μας και η τοπικοί μας άρχοντες και φορείς και κυρίως να αφυπνιστεί η τοπική μας κοινωνία και ιδιαίτερα η νεολαία μας έτσι ώστε όλοι μαζί χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες να αγωνισθούμε για την υλοποίηση των μεγάλων αυτών έργων που θα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη του νομού μας βγάζοντας τον από την μιζέρια και τον μαρασμό.

Άρτα 18 Ιανουαρίου 2022
«ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»

Μετά λοιπόν τα ανωτέρω αναφερόμενα και με βάση τα όσα δυσάρεστα τελικά για τον νομό μας σήμερα έχουν ισχύ θα πρέπει να αντιληφτούμε όλοι μας και κυρίως οι υπεύθυνοι ότι από σήμερα θα πρέπει να ξεκινήσουν όλες εκείνες οι απαραίτητες προσπάθειες και ενέργειες για την αύξηση του πληθυσμού του νομού μας έτσι ώστε και πάλι να αποκτήσει εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο από τρεις βουλευτές.


Δυστυχώς όμως παρά το δυσμενές για το νομό μας αυτό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα δεν είδαμε να ιδρώνει το αυτί κανενός αλλά ούτε και οι έχοντες την ευθύνη για αυτό να αναφερθούν στους λόγους που μας οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό ή ακόμη στο τι πρέπει να γίνει και ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος της μείωσης του πληθυσμού στο νομό μας.


Ευελπιστούμε ότι θα τύχει του αναλόγου ενδιαφέροντος και δεν θα παραπεμφθεί και αυτό το κυρίαρχο ζήτημα για την επιβίωση της πόλης και του νομού μας στις καλένδες όπως και όλα τα σοβαρά ζητήματα που ο τόπος μας αντιμετωπίζει.-


Πηγή: ixotisartas.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Αρτινών Πολιτών Παρέμβαση
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7956259657450397491
item