Πρέβεζα: Θέμα πολιτικής βούλησης η εκ νέου ενεργοποίηση της αεροπορικής σύνδεσης του Ακτίου με την Αθήνα

Προς επίρρωση του δίκαιου αιτήματος της Νέας Ενωσης Ξενοδόχων Ν.Πρέβεζας για την εκ νέου ενεργοποίηση  της αεροπορικής σύνδεσης του Ακτίου με την Αθήνα των 5.000.000 εκ κατοίκων (Ελευθέριος Βενιζέλος) ανακοινώθηκε σύνδεση της Καλαμάτας (χερσαίος προορισμός) (γύρω στα 238 χιλιόμετρα και γύρω στις 2.30 ώρες απόσταση από Αθήνα με σύγχρονο άνετο αυτοκινητόδρομο και με λιγότερα διόδια) με την Αθήνα αεροπορικώς 4 φορές τη εβδομάδα.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, το διεθνές αεροδρόμιο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα συνδέεται με τον διεθνή αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Αθήνας με τέσσερις πτήσεις της Olympic Air την εβδομάδα, οι οποίες θα εξυπηρετούνται από αεροσκάφη ATR 42-600 από τις 19 του ερχόμενου Μαΐου μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου φέτος.

Άρα λοιπόν, το επιχείρημα - που ανεπισήμως προβάλλουν κάποιοι από τους τοπικούς φορείς - ότι λόγω των αυτοκινητόδρομων μεταξύ αυτών και της Αμβρακίας Οδού οι αποστάσεις "μηδενίστηκαν" με την Πρωτεύουσα δεν μπορεί να ισχύει αφού πλέον έχουμε ακόμη πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της σύνδεσης της Καλαμάτας με το Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Γίνεται πλέον αντιληπτό πως το επιχείρημα - δικαιολογία που χρησιμοποιούν είναι ίσως για να κρύψουν την όποια πολιτική τους ένδεια, αφού είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για καθαρά ζήτημα πολιτικής βούλησης. 

Όπως λοιπόν στην περίπτωση της οδικής σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, όπως και στην περίπτωση του Νοσοκομείου, Εκ νέου ο Περιφερειάρχης κος Καχριμάνης προφανώς νίπτει τα χείρας του..

Χρήστος Ανεμοζάλης
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Θέμα πολιτικής βούλησης η εκ νέου ενεργοποίηση της αεροπορικής σύνδεσης του Ακτίου με την Αθήνα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7849254196659470035
item