Θεσπρωτία: Συναντήσεις Ιχθυοκαλλιεργητών με βουλευτές της Θεσπρωτίας για τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα

Συναντήσεις με τους βουλευτές της Θεσπρωτίας πραγματοποίησαν τα μέλη των ΔΣ του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών και της Περιοχής Ανάπτυξης Οργανωμένων Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας αναφορικά με τη χορήγηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, άδειας εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης πετρελαιοειδών και ασφαλτικών στη Λωρίδα Σαγιάδας.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 03/01/2023 οι Υδατοκαλλιεργητές συναντήθηκαν με το βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, όπου του επεσήμαναν τους κινδύνους, περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, απώλειας θέσεων εργασίας κλπ που ενέχει μια ενδεχόμενη εγκατάσταση τέτοιας δραστηριότητας στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται το σύνολο σχεδόν των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας του Νομού. 

Ταυτόχρονα του γνωστοποίησαν ότι έχει ήδη κατατεθεί προσφυγή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με την οποία ζητείται η ανάκληση της χορηγηθείσας άδειας εγκατάστασης.

Ο κ. Γιόγακας, ο οποίος είναι γνώστης του ζητήματος τόσο από τη θητεία του ως Νομαρχιακός σύμβουλος όσο και ως Νομάρχης Θεσπρωτίας από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν και προέκυψε το θέμα, δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στον κλάδο και σημείωσε ότι θα είναι παρών στη συνάντηση που έχουν ζητήσει – και αναμένεται να οριστεί - οι εκπρόσωποι των Ιχθυοκαλλιεργητών με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε με την παρουσία του να συμβάλλει και αυτός στην καλύτερη κατανόηση εκ μέρους του Υπουργείου της σοβαρότητας του ζητήματος και να συνδράμει έτσι στην άμεση ανάκληση της προσβαλλόμενης απόφασης.


Την επομένη Τετάρτη 04/01/2023 οι Υδατοκαλλιεργητές συναντήθηκαν με τον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση, ενημερώνοντας τον για τα προβλήματα που δημιουργεί στις ιχθυοκαλλιέργειες αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Σαγιάδας η άδεια εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης πετρελαιοειδών και ασφαλτικών. 

Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου επεσήμαναν στον κ. Κάτση ότι το ζήτημα της αδειοδότησης της συγκεκριμένης δραστηριότητας απασχολεί την περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια και έχει συγκεντρώσει τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις όλων των αυτοδιοικητικών και κοινωνικών φορέων της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου.

Ο βουλευτής με τη σειρά του, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κλάδου για την αντίθεσή του στη δημιουργία της επιχειρούμενης δραστηριότητας στην εν λόγω περιοχή και την πρόθεσή του άμεσα να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε να ασκηθεί ο προβλεπόμενος κοινοβουλευτικός έλεγχος και το θέμα να συζητηθεί στη Βουλή.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Συναντήσεις Ιχθυοκαλλιεργητών με βουλευτές της Θεσπρωτίας για τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3975966451553514079
item