Γιάννενα: Πολιτιστικός Σύλλογος Ελάτης Ζαγορίου - Αναγκαιότητα η επαναλειτουργία των καφενείων του χωριού

Το Ζαγόρι, όπως όλοι γνωρίζουμε, διανύει τις πιο ευχάριστες ημέρες και περιόδους κοινωνικά και οικονομικά. 

Την περίοδο των εορτών, η επισκεψιμότητα έφτασε σε υψηλά επίπεδα και αποδείχτηκε ότι και οι λιγοστοί κάτοικοι επιμένουν να αγαπούν τον τόπο τους, αφού επισκέπτονται τα χωριά τους τις γιορτινές μέρες, ώστε να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου, να ανταμώσουν και να γιορτάσουν με φίλους και χωριανούς,. 

Στα περισσότερα χωριά του Ζαγορίου, οι ξενώνες γέμισαν, οι πλατείες ξαναζωντάνεψαν.

Δυστυχώς για την Ελάτη, το αντάμωμα των χωριανών και επισκεπτών, ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί, καθώς και τα δυο καφενεία του χωριού μας, παραμένουν κλειστά εδώ και χρόνια. 

Η εικόνα της έρημης πλατείας καθίσταται πλέον σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα και ως πολιτιστικός σύλλογος δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε δημοσίως τον προβληματισμό και την δυσαρέσκειά μας.

Πόσα ακόμη Χριστούγεννα, Πασχαλιές και καλοκαίρια θα κυριαρχεί η ερημιά στην πανέμορφη πλατεία μας; Πότε θα ξανακουστούν κουβέντες, ιστορίες και παιδικές φωνές, ώστε ο γεροπλάτανος να μη στέκει θλιμμένος στη μοναξιά του;

Τα φετινά Χριστούγεννα μοναδικό στολίδι στην πλατεία, ήταν η φάτνη που τοποθέτησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος, προκειμένου να προσδώσει μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. 

Η μετατροπή της πλατείας σε χώρο στάθμευσης, προκαλεί θλίψη και δεν μπορεί να ικανοποιεί κανέναν, ενώ συγχρόνως αποτυπώνει τη χρόνια αδιαφορία και αμέλεια της δημοτικής αρχής.

Οι όποιες υποσχέσεις εκ μέρους του Δήμου Ζαγορίου, χάθηκαν στα πλακόστρωτα γκαλντερίμια του χωριού μας. Οι επισκέπτες, βλέποντας τη μικρή γραφική μας πλατεία έρημη με κλειστά καφενεία, αδυνατούν να το πιστέψουν και φεύγουν απογοητευμένοι με σχόλια διόλου κολακευτικά.

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει πλέον την πρώτιστη ευθύνη να δώσει την ενδεδειγμένη λύση.

Έχει ήδη αργήσει! Οφείλει άμεσα να δώσει λύση. Εδώ και τώρα!!! Οφείλει, τέλος, να παρέμβει προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα καφενεία στην πλατεία. Διότι “χωριό χωρίς καφενείο δεν υπάρχει”. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει!

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πολιτιστικός Σύλλογος Ελάτης Ζαγορίου - Αναγκαιότητα η επαναλειτουργία των καφενείων του χωριού
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3994861856023364704
item