Άρτα: Οι αγρότες βγαίνουν σήμερα σρους δρόμους

Με κεντρικό σύνθημα «Δώστε λύση στο κόστος παραγωγής τώρα! Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στη βρώσιμη ελιά», βιοπαλαιστές αγρότες βγαίνουν σήμερα στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούν αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή τους...
Με οργανωτές τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με μια σειρά πολύμορφων δράσεων, και διεκδικούν: 

​- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.
- Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.
- Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
- Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Έτσι σήμερα 30 Ιανουαρίου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας καλεί σε κινητοποίηση, στις 11 π.μ., στο γραφείο υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Οι αγρότες βγαίνουν σήμερα σρους δρόμους
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3268625341108000517
item