«Κλειδώνουν» νέα μέτρα στήριξης με σφραγίδα Σταϊκούρα -Καμία αλλαγή στην επιδότηση λογαριασμών ρεύματος

«Εκτιμώ ότι έτσι όπως κινείται σήμερα η ελληνική οικονομία, έτσι όπως προσδοκούμε ότι θα κινηθεί η ελληνική κοινωνία και η οικονομία, θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος το 2023», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Με αυτήν τη φράση, ο υπουργός Οικονομικών ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι στην κυβέρνηση έχουν ήδη αρχίσει τα σχέδια επί χάρτου για το πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα κονδύλια που εκτιμάται ότι μπορούν να εξοικονομηθούν από το ειδικό Αποθεματικό του 1 δισ. ευρώ για τις εφετινές ενεργειακές επιδοτήσεις.

«Εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος και όσο θα δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, αυτός, πράγματι, θα επιστρέφει στην κοινωνία στο σύνολό του, με κοινωνικά κριτήρια» συμπλήρωσε ο Χρ. Σταϊκούρας μιλώντας στο Mega από το Νταβός, με φόντο την υποχώρηση της τιμής του φυσικού αερίου στα προ 18 μηνών επίπεδα.

Μετά τον υπουργό Ενέργειας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι κρατικές επιδοτήσεις στο ρεύμα θα συνεχιστούν έως ότου οι χρεώσεις από τους παρόχους πέσουν στα 16-17 λεπτά -δηλαδή, όσο διαμορφώνονται σήμερα μετά τις επιδοτήσεις-, ήταν η σειρά του Χρ. Σταϊκούρα να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής του υφιστάμενου μοντέλου.

Με φόντο το τεχνικό κείμενο, που κατατέθηκε στο προηγούμενο Eurogroup, το οποίο προτείνει επιδοτήσεις μόνο για ευάλωτους και μόνο για ορισμένο ύψος κατανάλωσης (από εκεί και πάνω να εφαρμόζονται οι εμπορικές χρεώσεις), ο υπουργός Οικονομικών ήταν σαφής:

«Θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη, την επιτυχημένη στρατηγική του 2022, σύμφωνα με την οποία ενισχύσαμε γενναία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως νοικοκυριά, καλύπτοντας το σημαντικότερο ποσοστό της επιβάρυνσης που είχαν το 2022, χωρίς να έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Και για αυτό επιτύχαμε, από ό,τι φαίνεται, και ένα εξαιρετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα».


epirusblog.gr
5 of 5
«Κλειδώνουν» νέα μέτρα στήριξης με σφραγίδα Σταϊκούρα -Καμία αλλαγή στην επιδότηση λογαριασμών ρεύματος
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1995931224326029197
item