Πλεύρης για κορονοϊό: Τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι σε κοινή γραμμή με την Ευρώπη

Για τα κρούσματα του κορονοϊού, τα μέτρα που ίσως ληφθούν αλλά και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στα φάρμακα μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης τη Δευτέρα (2/1).

«Στην Κίνα η πολιτική ”Zero Covid” ήταν αποτυχημένη και η χώρα βρίσκεται στην ίδια φάση που ήταν ένα χρόνο πριν» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και επεσήμανε ότι η έξαρση που παρατηρείται στην Κίνα οφείλεται στο γεγονός ότι ο πληθυσμός δεν έχει φυσική ανοσία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όπως επεσήμανε ο Θάνος Πλεύρης «κρούει» το καμπανάκι του κινδύνου γιατί τα επιστημονικά στοιχεία της Κίνας δεν είναι αξιόπιστα. «Φοβόμαστε ότι η έξαρση των κρουσμάτων οδηγήσει σε νέες μεταλλάξεις. 

Οι χώρες που έχουν στενότερους δεσμούς με την Κίνα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Ωστόσο τις αποφάσεις που θα λάβουμε θα είναι σε κοινή γραμμή με την Ευρώπη» δήλωσε ο υπουργός και ανέφερε παράλληλα ότι αν κρίνεται επιτακτικό θα ακολουθήσουμε τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

 «Απαιτείται μεγάλη προσοχή καθώς κανείς δεν επιθυμεί πισωγύρισμα» διευκρίνισε.

Μιλώντας για την έλλειψη των φαρμάκων ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στη χαμηλή παγκόσμια παραγωγή παράλληλα με την τεράστια ζήτηση λόγω έξαρσης των ιώσεων.

Στην Ελλάδα σημείωσε ο υπουργός Υγείας υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής γενόσημων η οποία αυξάνεται για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών.

Επανέλαβε δε ότι απειλούνται με «λουκέτο» οι φαρμακαποθήκες που κάνουν εξαγωγές φαρμάκων που στην Ελλάδα είναι σε έλλειψη. Ήδη όπως δήλωσε, έχουν κλείσει οριστικά δύο φαρμακαποθήκες και άλλες πέντε ελέγχονται.

epirusblog.gr
5 of 5
Πλεύρης για κορονοϊό: Τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι σε κοινή γραμμή με την Ευρώπη
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5897542830350348768
item