Κύπρος-Προεδρικές εκλογές: Φαβορί ο Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΡΙΚ

Ποσοστό 29,5% για τον Νίκο Χριστοδουλίδη έναντι 21,5% για τον Αβέρωφ Νεοφύτου και 20,5% για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη έδωσε η τρίτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης, εν όψει των προεδρικών εκλογών που θα διενεργηθούν στην Κύπρο στις 5 Φεβρουαρίου.

Τα ποσοστά που εξασφαλίζουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι: Χρίστος Χρίστου 3,5%, Αχιλλέας Δημητριάδης 3%, Γιώργος Κολοκασίδης 1,5%, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης 1% και άλλοι υποψήφιοι 1,5%.

Τα δεδομένα της δημοσκόπησης για το δεύτερο γύρο των εκλογών στην Κύπρο

Οπως αναφέρει το ΡΙΚ, στα σενάρια για το δεύτερο γύρο των εκλογών, σε περίπτωση εκλογικής αναμέτρησης Νίκου Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ Νεοφύτου, ο κος Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει 42,5% και ο κος Νεοφύτου 28,5%.

Στο σενάριο Νίκος Χριστοδουλίδης εναντίον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο κος Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει 45,5% και ο κος Μαυρογιάννης 27%.

Στο σενάριο Αβέρωφ Νεοφύτου εναντίον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο κ. Νεοφύτου εξασφαλίζει 34.5% και ο κ. Μαυρογιάννης 33%.

Από την εν λόγω δημοσκόπηση προκύπτει επίσης ότι στην παράσταση νίκης ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξασφαλίζει 50%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου 27% και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 9%.

Σε ερώτηση για την κατεύθυνση της χώρας, το 15% των πολιτών δήλωσε ότι θεωρεί πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, το 49% προς λάθος κατεύθυνση και το 34% ούτε σωστή ούτε λάθος. 

Σχετικά με το ενδιαφέρον των πολιτών για τις προεδρικές εκλογές, δύο στους τρεις απάντησαν πως ενδιαφέρονται ενώ ένας στους τρεις είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν. 

Ως προς το αν θα ψηφίσουν τον καλύτερο υποψήφιο ή τον λιγότερο κακό, το 47% απάντησε πως θα ψηφίσει τον καλύτερο και το 38% τον λιγότερο κακό. Τέλος, το 68% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για το ποιον θα ψηφίσει, ενώ το 21% ότι η απόφασή του είναι ακόμα ρευστή.

Η δημοσκόπηση ήταν παγκύπρια και πραγματοποιήθηκε από τις 28 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου και από τις 2 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου από την εταιρεία Cypronetwork. 

Διενεργήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τη συμμετοχή 1250 πολιτών. Ακολουθήθηκε η μέθοδος της τυχαίας στρωματοποιημένης δειγματοληψίας και το δείγμα ήταν αντιπροσωπευτικό του γενικού πληθυσμού.

epirusblog.gr
5 of 5
Κύπρος-Προεδρικές εκλογές: Φαβορί ο Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΡΙΚ
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9171787498234933893
item