Πρέβεζα: Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν σήμερα στα εμπορικά καταστήματα οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 15 Ιανουαρίου. 

Την ίδια στιγμή με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας υπενθυμίζει μεταξύ άλλων στα μέλη του ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων και σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, εκτός από την αναγραφή της προγενέστερης και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. 

Επίσης ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να αντιστοιχεί στην αλήθεια και να είναι ακριβής, ενώ οι καταστηματάρχες θα πρέπει σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η προγενέστερη τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας συνιστά προσοχή από τους εμπόρους στη διεξαγωγή των εκπτώσεων και στον ορθό υπολογισμό αυτών, επισημαίνοντας ότι οι κυρώσεις, τα πρόστιμα έχουν πλέον διπλασιαστεί και χρειάζεται οι καταστηματάρχες να επιδείξουν την ανάλογη προσοχή, καθώς είναι εντελώς αχρείαστο να επιβάλλονται αναίτια ποινές που μπορεί να πλήξουν την βιωσιμότητα της επιχείρησης. 

Τέλος πάγια θέση του Συλλόγου είναι η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας για το λόγο αυτό όπως αναφέρει τα καταστήματα την Κυριακή 15 Ιανουαρίου θα είναι κλειστά.

πηγή : Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Πρεμιέρα σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6747970382319344751
item