Γιάννενα: Δημόσια συζήτηση για την ειδική περιβ. μελέτη της Λίμνης ζητά το ΠΑΣΟΚ

Προς τους Καχριμάνη και Αμυρά στρέφει τα βέλη της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την δρομολογούμενη παράταση στη δημόσια διαβούλευση για την ειδική περιβαλλοντική μελέτη της Λίμνης Παμβώτιδας.

Το τοπικό ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως δεν έγιναν ουσιαστικά βήματα μπροστά από τη σημερινή κυβέρνηση για να έρθουμε κάποια στιγμή στη θεσμοθέτηση του ΠΔ της Λίμνης Παμβώτισας και με αφορμή τους δημόσιους διαξιφισμούς Καχριμάνη – Αμυρά, με φόντο την εκδήλωση των κυνηγών το πρωί της Τετάρτης, επιτίθεται στους δύο, θεωρώντας πως “η ΝΔ έγινε ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Αμυράς Φάμελλος”, μιμούμενος ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος τις παλινωδίες των προηγούμενων με αφορμή την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για τη Λίμνη Παμβώτιδα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: “Μια σημαντική μελέτη που θα μας οδηγήσει στο κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και μελλοντικά στο σχέδιο ΠΔ για την επόμενη ημέρα της Λίμνης, του Λεκανοπεδίου αλλά και της ανάπτυξης, δυστυχώς ακολουθεί τα βήματα της Κυρά Φροσύνης, πνίγεται από ακατάλληλους και συμφέροντα.

Με ερασιτεχνικές επικοινωνιακές πρακτικές, Αμυράς και Καχριμάνης βολτάραν ακόμη και στην Λίμνη Παμβώτιδα για να αποφασίζουν για τις αλλαγές της οριοθέτησης της Λίμνης, ενώ ένας ασυνεπής Υφυπουργός από το Σεπτέμβριο του 2021, ημερομηνία αρχικής διαβούλευσης κατά τον ίδιο, ζητάει σε ένα μήνα να διαβουλευτούν οι φορείς μια μελέτη 1000 σελίδων, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύει.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Αμυράς με τις ίδιες πρακτικές όπως ο προκάτοχος του Σ.Φάμελλος οδηγεί για μια ακόμη φορά μια σημαντική μελέτη στα συρτάρια λόγω εθνικών εκλογών, ενώ μέσα σε όλα αυτά παραμένει άγνωστο αν το Υπουργείο λαμβάνει σοβαρά υπόψη την υφιστάμενη οριοθέτηση της Λίμνης”.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί Περιφερειάρχη και Υφυπουργό να σταματήσουν τις «κομματικές τουφεκιές του αγριόχοιρου» και το κλείσιμο του ματιού σε διάφορες ομάδες πολιτών ενόψει των εθνικών εκλογών και να οργανώσουν άμεσα με τη συμμετοχή του Υπουργείου, μια ουσιαστική ημερίδα διαβούλευσης με συμμετέχοντες την Περιφέρεια, τους Δήμους, το ΤΕΕ/ΤΗ και τους θεσμικούς φορείς.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δημόσια συζήτηση για την ειδική περιβ. μελέτη της Λίμνης ζητά το ΠΑΣΟΚ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3820473100752061147
item