Θεσπρωτία: Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα θεοφάνεια στη Θεσπρωτία....

Με λαμπρότητα, βοηθούντος και του καλού καιρού, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Θεσπρωτία. 

Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Ηγουμενίτσα, στο λιμάνι, από το Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο, βούτηξαν αρκετοί νέοι στη θάλασσα, γεγονός, που σημαίνει ότι το έθιμο δεν υποχωρεί, αντίθετα συνεχίζεται και ενισχύεται.

Μάλιστα στην προβλήτα είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος, μεγάλοι και μικροί, τηρώντας την παράδοση της ημέρας, ενώ συμμετείχαν τοπικοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών στρατιωτικών, αστυνομικών και λιμενικών αρχών.  

Στην  Παραμυθιά,  τελέστηκε ο Μεγάλος Αγιασμός  στο μητροπολιτικό ναό του αγίου Δονάτου, ενώ στους Φιλιάτες στο ναό του αγίου Δημητρίου, παρουσία των δημάρχων Γιάννη Καραγιάννη και Σπύρου Παππά αντίστοιχα, καθώς και των τοπικών αρχών.

Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε και στον ποταμό Αχέροντα, στη Γλυκή. 

Πολλοί την ημέρα των Φώτων εξέδραμαν και προς τα παράλια της Θεσπρωτίας, Σαγιάδα, Πλαταριά και Σύβοτα, για φαγητό.  

Κατά την εορτή των Θεοφανείων δίνεται το μήνυμα ότι η εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος, σαν περιστεράς, που συμβολίζει κατ' εξοχήν το ήθος, την πραότητα, την ειρήνη, την καταλλαγή και τον πλούτο της χάρης  είναι ευκαιρία να έχει πρακτική συνέπεια στην ταλαιπωρημένη  ζωή μας. 

Και αυτό θα επιτευχθεί αν αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τον αγιασμό μας. Να γίνουμε, δηλαδή "απόνηροι και πραείς, απλοί και άδολοι". 

Κάθε ημέρα μας, κάθε ώρα και κάθε στιγμή μας αξίζει να τη ζούμε μέσα στην παρουσία του Χριστού, κάτω από το βλέμμα του.

Και ας στέλνουμε και μέσα μας συχνά-πυκνά την σωτήρια  ερώτηση, που μπορεί να μας ξυπνά και να μας συνετίζει, όταν χρειάζεται: Πώς είσαι; Τι κάνεις;

Ας μη ρίχνουμε εύκολα την ευθύνη για την άσχημη κατάσταση, που επικρατεί γύρω μας, στους άλλους. Ας φροντίζουμε ο καθένας μας για αλλαγή πορείας του εαυτού του. Αυτό δεν ωφελεί μόνο εμάς τους ίδιους, αλλάζει τον κόσμο.

Μόνο έτσι η ζωή μας θα είναι μακάρια και χαρούμενη και αγιασμένη και φωτισμένη.


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα θεοφάνεια στη Θεσπρωτία....
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 3490219204964371851
item