Αυτές είναι οι χώρες που πίνουν την περισσότερη σαμπάνια (φώτο)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στις πρώτες χώρες σε ό,τι αφορά την προμήθεια σαμπάνιας με 34,1 και 29,9 εκατομμύρια φιάλες που εισήχθησαν το 2021, αντίστοιχα.

Όπως δείχνει ο Felix Richter της Statista στο παρακάτω γράφημα, το οποίο βασίζεται σε στοιχεία της εμπορικής ένωσης Comité Champagne, τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα κράτη εισαγωγής βρίσκονται στην Ευρώπη.

Με εξαίρεση τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ιταλία, κυριαρχούν στην περσινή πρώτη δεκάδα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι άλλες χώρες δεν απολαμβάνουν αφρώδη οίνο, αλλά οι αριθμοί αναφέρονται μόνο στο ακριβότερο, τοπικά παραγόμενο ποτό από τη γαλλική περιοχή της Champagne.

Η περιοχή καθορίστηκε επίσημα το 1927 και φιλοξενεί οινοπαραγωγούς όπως οι Veuve Clicquot, Moët & Chandon και Krug.

Ενώ η γαλλική σαμπάνια αποτελεί μόνο το 9% περίπου της παγκόσμιας κατανάλωσης αφρώδους οίνου, είναι υπεύθυνη για το 33 % της αξίας της αγοράς, που παράγεται με μόλις το 0,5% της συνολικής έκτασης αμπελώνων στον κόσμο.

Συνολικά, οι εξαγωγές σαμπάνιας από τη Γαλλία ανήλθαν σε 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, με μόνο τις ΗΠΑ και μόνο να είναι υπεύθυνες για περίπου 793 εκατομμύρια δολάρια από το προαναφερθέν ποσό.

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτές είναι οι χώρες που πίνουν την περισσότερη σαμπάνια (φώτο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3103901072450613711
item