Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα -Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλαγές σε δρομολόγια λεωφορείων

Εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονικη

Πρωινή Τελετή

Μνημείο Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης (Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή των οδών Λ. Νίκης και Ελ. Βενιζέλου)

11.30: Προσέλευση

11.45: Επιμνημόσυνη Δέηση (Ασκαβά)

Χορωδία Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης – Ψαλμοί του Δαυίδ

12.00: Σύντομοι Χαιρετισμοί από τους:

Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας- Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη

Πρέσβη του Ισραήλ κ. Noam Katz

Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ

Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα

Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Παρασκευή Πατουλίδου

12.30: Κεντρική Ομιλία

Από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

12.45: Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:

Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης

Εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

Εκπροσώπους αρχηγών αναγνωρισμένων κατά τον κανονισμό της

Βουλής Πολιτικών Κομμάτων

Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

Γενικούς Προξένους

Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος

Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού

Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Εκπρόσωπο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής και Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Λιμενάρχη Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης

Eκπροσώπους Αρχών, Φορέων και Νομικών Προσώπων

13.30 Λήξη της Πρωινής Τελετής της Ημέρας των Εκδηλώσεων

Βραδινή Εκδήλωση στη Θεσσαλονικη

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής)

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ισραηλιτική κοινότητα Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τιμούν την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος με μια συναυλία της Κ.Ο.Θ. υπό τη διεύθυνση της κ. Ζωής Τσόκανου.

Ώρα 18:30: Πέρας προσέλευσης

Ομιλία του Καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Columbia κ. Mark Mazower με τίτλο: “ 80 χρόνια μετά: Ενθυμούμενοι την Θεσσαλονίκη το 1943”(‘Eighty Years On: Remembrering Thessaloniki in 1943’)

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με προβολή υπέρτιτλων στα ελληνικά.

Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση ορχήστρας: Yoav Talmi

Φλάουτο: Στάθης Καραπάνος

Υψίφωνος: Μαριάντζελα Χατζησταματίου

Άρπα: Κατερίνα Γίμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τζβι Αβνί (1927): Prayer (‘Tefillah’) για έγχορδα

Λέοναρντ Μπερστάιν (1918-1990): Nocturne (‘Halil’) για ορχήστρα δωματίου και σόλο φλάουτο

‘Almas tyernas y puras’ τραγούδι για τα θύματα του Ολοκαυτώματος σε στίχους αγνώστου και μουσική από την άρια ‘Ombra mai fu’ της όπερας Ξέρξη του Γκέοργκ Φ. Χέντελ (1685-1759)

Γιοχάνες Μπραμς (1833-1897): Συμφωνία αρ.3 σε φα μείζονα, έργο 90

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης λόγω των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε κεντρικούς δρόμους, αλλαγές -μικρής διάρκειας- σε δρομολόγια αστικών λεωφορείων, καθώς και απαγορεύσεις στάσης και σταθμεύσεις οχημάτων.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης:

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (29-01-2023) στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο χώρο του Μνημείου Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας με πρωτοβουλία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνων, στο πλαίσιο της ΄΄Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος΄΄.

Από ώρα 09.00΄,  θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές μικρής διάρκειας στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ειδικότερα :

    –        Από 09.00΄ ώρα έως 15.00΄ θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές-εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: στη Λεωφόρο Νίκης στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ίωνος Δραγούμη και Ελ.Βενιζέλου, στην οδό Κουντουριώτου στο τμήμα της μεταξύ των οδών 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) και Ίωνος Δραγούμη, στην οδό Ίωνος Δραγούμη στο τμήμα μεταξύ της οδού Τσιμισκή και Λεωφόρου Νίκης, στην οδό Ελ.Βενιζέλου στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφόρου Νίκης και της οδού Τσιμισκή, στην οδό Σαλαμίνος καθ’ όλο το μήκος αυτής και στην οδό Μητροπόλεως στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ι.Δραγούμη και Ελ.Βενιζέλου.

    –        Επίσης τις ώρες 06.00΄ έως 15.00΄ της Κυριακής (29-01-2023) δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων στους δρόμους: στην οδό Κουντουριώτου στο τμήμα της μεταξύ των οδών 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) και Ι.Δραγούμη, στην οδό Ι. Δραγούμη στο τμήμα της μεταξύ της οδού Τσιμισκή και Λεωφόρου Νίκης, στην οδό Ελ.Βενιζέλου στο τμήμα της μεταξύ της Λεωφόρου Νίκης και της οδού Τσιμισκή, στην οδό Μητροπόλεως στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ι.Δραγούμη και Ελ.Βενιζέλου και στην οδό Αγ.Μηνά καθ’ όλο το μήκος εκατέρωθεν της οδού.

     –   Η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω των οδών Πολυτεχνείου, 26ης Οκτωβρίου, Εγνατία, Τσιμισκή και τους υπόλοιπους δρόμους του κεντρικού τομέα της πόλης.

   –  Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

   – Παρακαλούνται οι πολίτες, προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους προς τις οδούς που οδηγούν στο χώρο της εκδήλωσης, να συνεργάζονται με τους ρυθμιστές τροχονόμους και να απομακρύνουν τα σταθμευμένα οχήματα από τους παραπάνω δρόμους, που απαγορεύεται η στάθμευση

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα -Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αλλαγές σε δρομολόγια λεωφορείων
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4581126117993094969
item