Ο πιο περίεργος τρόπος για να αποβάλλεις το στρες

Το στρες εκδηλώνεται με συμπτώματα σωματικά, συναισθηματικά, γνωστικά, αλλά και με αλλαγές στη συμπεριφορά.

Ενδεικτικά, στα σωματικά συμπτώματα περιλαμβάνονται ο πόνος στο στήθος, ο γρήγορος καρδιακός ρυθμός, η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, η ναυτία, η απώλεια σεξουαλικής επιθυμίας, τα συχνά κρυολογήματα ή η γρίπη.

Κατά καιρούς οι ειδικοί προτείνουν διάφορους τρόπους για να αποβάλλουμε το στρες, ωστόσο ο πιο περίεργος τρόπος που ακούσαμε ποτέ, είναι αυτός που προτείνει η ολιστική ψυχίατρος, Ellen Vora, M.D.

Η ειδικός παρατηρώντας το πώς αντιδρούν τα ζώα σε αγχωτικές καταστάσεις, κατέληξε στο συμπέρασμα πως με τον ίδιο τρόπο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να δοκιμάσουν να «επαναπρογραμματίσουν» το νευρικό τους σύστημα.

Ειδικότερα, μιλώντας στο mindbodygreen podcast και αναφέροντας πως σκέφτηκε τη μέθοδο αυτή περίπου 10 χρόνια νωρίτερα, πρότεινε σε οποιονδήποτε αντιμετωπίζει άγχος, απλά να κουνήσει το σώμα του.

Η Vora πιστεύω πως το τίναγμα του σώματος είναι μία ενστικτώδης κίνηση. Με αυτό τον τρόπο, όπως και τα ζώα, αποβάλλουν την υπερβολική αδρεναλίνη και επαναπροσδιορίζουν το νευρικό σύστημα. Επιπλέον, όπως εξηγεί, με αυτό τον τρόπο μάς δίνεται η δυνατότητα να ξεθάψουμε συναισθήματα που έχουν μείνει ανέκφραστα βαθιά μέσα μας, αποβάλλοντας την ένταση.

Τα βήματα της τεχνικής

Κάθισε ή ξάπλωσε σε μία άνετη θέση.
Βάλε να παίζει ένα τραγούδι που απολαμβάνεις.
Κλείσε τα μάτια σου.
Χαλάρωσε το σώμα σου και απελευθέρωσε την ένταση.
Κούνησε το σώμα σου για τουλάχιστον 90 δευτερόλεπτα, όπως εσύ νομίζεις – αργά ή γρήγορα.

Όπως προαναφέρθηκε, το στρες εκφράζεται με διαφορετικό τρόπο στον καθένα από εμάς, συνεπώς δεν σημαίνει πως απαραίτητα η μέθοδος αυτή είναι η ιδανική για εσένα. Παρόλα αυτά, μία δοκιμή θα σε πείσει.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο πιο περίεργος τρόπος για να αποβάλλεις το στρες
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8438562195135238899
item