Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ επαινεί την επίθεση Παλαιστινίου σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ που άφησε 7 νεκρούς

Σαράντα δύο άνθρωποι συνελήφθησαν για ανάκριση μετά την φονική επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε σήμερα η ισραηλινή αστυνομία.

«Η αστυνομία συνέλαβε 42 υπόπτους για να τους ανακρίνει, ορισμένοι ανήκουν στην οικογένεια του τρομοκράτη», διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.


Χθες το βράδυ, Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ και σκότωσε 7 ανθρώπους κοντά σε συναγωγή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια της προσευχής, προτού να πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μία ημέρα μετά την επίθεση στη συναγωγή.

«Έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης από τις IDF (Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας), αποφασίστηκε να ενισχυθεί η Μεραρχία της Ιουδαίας και της Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) με ένα επιπρόσθετο τάγμα"», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Στο μεταξύ, η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, εξήρε σήμερα - σύμφωνα με το Reuters - την επίθεση που πραγματοποίησε ο Παλαιστίνιος ένοπλος στη συναγωγή στην Ιερουσαλήμ.

epirusblog.gr
5 of 5
Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ επαινεί την επίθεση Παλαιστινίου σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ που άφησε 7 νεκρούς
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 7180424147499161476
item