Θεσπρωτία: Μια Θεσπρωτή καπετάνισσα στο λεύκωμα 40 ετών της HELMEPA...

Μια Θεσπρωτή καπετάνισσα, τώρα εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, και μάλιστα με ουσιαστικό έργο, η οποία απολαμβάνει μεγάλη αγάπη από τους μαθητές της,  που της  αναγνωρίζουν, αν και μικρά παιδιά, το αγνό ενδιαφέρον της γι' αυτά και τις διδακτικές της ικανότητες, η Μαρία Λαμπρίδου από το Πολύδροσο Θεσπρωτίας, περιλαμβάνεται στο λεύκωμα 40 ετών της  Helmepa (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος).

Η ίδια το θεωρεί εξαιρετική τιμή, "μια, τιμή που θεωρώ ότι ανήκει σε όλες τις γυναίκες ναυτικούς, καθώς όλες λατρεύουν τη θάλασσα και θα έκαναν τα πάντα για να την προστατεύσουν.

Σε δύσκολα χρόνια, όπου υπήρχαν πολλά ταμπού, ή Μαρία Λαμπρίδου, τόλμησε όχι μόνο να σπουδάσει στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και να υπηρετήσει για ένα διάστημα ως ανθυποπλοίαρχος σε εμπορικά πλοία, έως ότου την απορρόφησε η εκπαίδευση, χωρίς ποτέ να απεμπολήσει την αγάπη της για τη θάλασσα. 

Γράφει σχετικά η ίδια στο λεύκωμα της Helmepa: "Η Helmepa είναι για μένα ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δυο μεγάλες αγάπες μου, τη θάλασσα και την παιδαγωγική.

Ανθυποπλοίαρχος στα νιάτα μου, 40 χρόνια πριν, δασκάλα σε δημοτικό αργότερα, βρήκα χάρη στην Helmepa τη δυνατότητα να ενώσω τη ναυτιλία με την εκπαίδευση και να διδάξω στα παιδιά της χώρας μας την έμπρακτη αγάπη για τους γαλάζιους πόντους. 

Ταυτόχρονα η Helmepa στάθηκε μια ζεστή αγκαλιά που στήριζε ποικιλότροπα το έργο μου. Ευγνώμων για όλα και με την ευχή ακόμη και ως συνταξιούχος να μπορώ να προσφέρω εθελοντικά τις υπηρεσίες μου στην ένωσή μας για να σώσουμε τις θάλασσες και το περιβάλλον.

Με εκτίμηση
Μαρία Λαμπρίδου
Ανθυποπλοίαρχος Ε.Ν. - Εκπαιδευτικός Π.Ε. "
Η Μαρία Λαμπρίδου δίνει πάντοτε το αγωνιστικό στίγμα της συνείδησής τους και προσπαθεί αυτή η κοινωνία να αλλάξει προς το καλύτερο, αποβάλλοντας τας εμμονές και αγκυλωμένες νοοτροπίες.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Μια Θεσπρωτή καπετάνισσα στο λεύκωμα 40 ετών της HELMEPA...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4876421088469350031
item